Zoals beloofd op de laatste talentenavond, en misschien ook wel die daarvoor, hier is de allerlaatste opname van mijn stuk! Ik zeg er direct maar bij, het is geen enkele opname, maar wat knip- en plakwerk van twee opnames. Ik vind het stuk echt ongelooflijk moeilijk en dan zijn het ook nog eens 13 pagina’s. De afzonderlijke delen krijg ik heus wel goed, maar alles in één opname is gewoon te veel! Nu is mijn opname overigens 10 seconden langer dan de Spotify-opname, maar als ik sneller speel doen mijn polsen gewoon pijn. Het is goed zoals het is nu.

Ik begon denk ik een klein anderhalf jaar geleden met een stuk. Ik heb het vorig jaar gespeeld op de talentenavond, maar toen was het überhaupt nog niet af! Lucas zei achteraf nog, volgens mij is Sebastiaan wel de beste pianist van ons drie. Nou, daar moest ik sowieso even op terugkomen natuurlijk. Sebastiaan is nu aan zet!

Ik denk dat het na de zomer wel redelijk af was, toen was het alleen nog perfectioneren voor de opname. Maar dat duurde maar en ging maar door. Als je heel veel speelt, ontstaan er ook vanzelf weer nieuwe fouten die je weer moet corrigeren, wat een gedoe is dat!

Tegelijkertijd is het wel echt leuk om gewoon zo ergens aan te werken, het zijn wel echt leuke projectjes. Gewoon iedere dag proberen een half uurtje te spelen, dan kom je echt al een heel eind. Maar hè, de AmPa komt eraan, dus nu geen tijd meer voor. Nu ben ik er lekker vanaf.

Ik ga lekker wel op een laag pitje door met andere stukken en nummers. Iedere dag even opstarten met Hotel California, maar ik neem vanaf hier ook verzoekjes voor nieuwe stukken. Bonuspunten als je ergens overheen wilt zingen dat ik moet spelen, voor de talentenavond volgend jaar!

 

Mocht je dit pianostuk of deze post nou leuk vinden, laat het hier weten in de reacties! Dan kan ik dat even naar bestuur gebruiken om mijn blog te behouden!