Poah, eindelijk weer een blog! De Webcie is druk met dingen waar ik geen weet van heb, maar ik kan in ieder geval weer schrijven :)

Vandaag is het tijd voor een kleine banenupdate. Zoals een aantal van jullie wel weten ben ik al een tijdje aan het solliciteren, maar dat is eigenlijk soort van nu voorbij! Ik ga namelijk volgende week vrijdag (de 13e !?) beginnen aan het Nationaal Bodemtraineeship! Ik heb daar super veel zin in en ik zal even vertellen waarom.

Ik wilde sowieso eigenlijk erg graag een traineeship doen. Ik had voorheen ook al op een aantal gesolliciteerd, maar het lukte maar steeds niet om ergens binnen te komen. Ik had het eigenlijk ongeveer al opgegeven, totdat ik deze tegenkwam. Na een korte 1 op 1 informatiesessie bleek het traineeship erg intensief te zijn, wat ik erg leuk vind. Uiteindelijk wilde zij mij, en ik hen. Ik moest er wel alleen even een andere baan voor afwijzen, maar hè, shit happens.

Het enige dingetje is wel, dat er nog geen werkplek is. Dit traineeship is bijzonder, omdat het geen roulerende werkplekken hanteert in de periode van 2 jaar. Daarom moet het eigenlijk ook gewoon in één keer raak zijn, even uitzitten zit er niet bij. Ik werd pas op 18 september aangenomen, terwijl het traineeship zelf al op 13 oktober begint. Maar weinig tijd om een leuke werkplek te vinden en dan wil ik nog iets biologisch doen ook!

Nu is het onderhand alweer 5 oktober en rond ik net een gesprek af met de organisatie van het NBT. Er heeft op dit moment één organisatie hun interesse uitgesproken om eens met mij te gaan kletsen. De overige organisaties die voor mij benaderd zijn hebben nog niets laten weten, al is het wel een hele lijst. Al met al kan het nog weleens spannend worden om voor de 13e iets te vinden, maar nu heeft het NBT al wel haar vertrouwen uitgesproken dat het waarschijnlijk wel goedkomt allemaal en dat ik mag beginnen. Desnoods (waarschijnlijk) dus al wel beginnen aan het traineeship, begint de werkplek gewoon iets later.

Inkomen, dat heb je niet echt nodig toch?