Softijs werkt met verschillende plannen en documenten om de trainingen vorm te geven. Deze worden ontwikkeld door de technische commissie. Voor de twee seizoenen bestaan aparte plannen, maar er zijn ook documenten de moeite waard om het jaar door te gebruiken. Voor alle schaatstechnische trainingen is onze techniekpagina een waardevolle toevoeging.

Wintertrainingen

Voor het schaatsen wordt ieder jaar een trainingsplan gemaakt dat betrekking heeft op de drie verschillende trainingen (woensdag + 2 licentietrainingen) waar Softies aan meedoen. De winterdroogtraining volgt dit plan ook. In dit plan wordt rekening gehouden met een aantal schaatswedstrijden, vakanties en kampen. Het jaarplan kent vier varianten, één per twee groepjes. Je vindt het jaarplan via deze link.

Zomertrainingen

In de zomer worden er door Softijs vijf trainingen verzorgt. Om ervoor te zorgen dat training op elkaar aansluiten is er een overkoepelend zomerplan gemaakt voor alle zomertrainingen. Daarnaast wordt er ieder jaar een plan geschreven voor de droogtrainingen. Deze wordt gebruikt voor beide trainingsgroepen. Iedere training vindt er een stukje techniek plaats, een circuit en is er een focus van de week. Ook zullen er aspecifieke onderdelen terugkomen in de training. Zowel het overkoepelend jaarplan als het plan voor de droogtrainingen vind je in dit document. In de zomer worden er door Softijs 4 trainingen verzorgt. Om er voor te zorgen dat training op elkaar aansluiten is er een overkoepelend zomerplan gemaakt voor alle zomertrainingen. Het overkoepelend jaarplan en het jaarplan van de droogtraining vind je via deze link

Voor trainers

Ter ondersteuning van de trainers, is er ook een trainershandleiding. Deze gaat niet zozeer in op techniek, maar legt juist de nadruk op hoe men het beste training kan geven. Deze kan je hier vinden. Ook hebben we voor het gemak een document met schaatstermen en hun Engelse vertaling, hier te vinden.

Onze activiteiten

Wil je niets missen? Check onze agenda!

Onze sponsoren