Wedstrijdkalender

Tijdens het schaatsseizoen worden er door de verschillende studentenschaatsverenigingen wedstrijden georganiseerd. Deze wedstrijden zijn onder te verdelen in Inter Universitaire Toernooien (IUT’s) en Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK’s). Voor de minder ervaren leden worden er tijdens enkele normale trainingen mini-wedstrijdjes georganiseerd, zo kan iedereen ervaren hoe het is om een wedstrijd te rijden.
De wedstrijdkalender voor het seizoen 2018-2019 is, onder voorbehoud, als volgt:

DatumToernooiOrganiserende SSVBaan
17 novemberIUT Braga Sprintcup BragaTilburg
1 & 2 december NSK Afstanden TjasGroningen
8 december IUT Teamsprint AlcedoRotterdam
16 decemberClubkampioenschappen SoftijsUtrecht
22 & 23 decemberNSK Allround LacustrisNijmegen
5 & 6 januari
NSK Sprint SoftijsUtrecht
16 & 17 februari
IUT Skeuveltoernooi SkeuvelEnschede
23 februariLustrum IUTELSHaarlem
10 maartNSK MarathonSKITSAmsterdam
16 maart
SoftELS IUTSoftijs/ELSThialf

De meest actuele wedstrijdkalender is te vinden op de website van de NSSU.

Inter Universitaire Toernooien

De IUT’s zijn voor alle studenten toegankelijk, ongeacht niveau. Er wordt gereden in 3 niveaugroepen, A, B en C, waarbij A-rijders de snelsten zijn. Op die manier hoef je niet bang te zijn om gelapt te worden bij je eerste wedstrijd. Deze wedstrijden zijn daardoor een perfecte gelegenheid om je bekend te maken met het fenomeen wedstrijdschaatsen en je eerste persoonlijke records (PR’s) te rijden. In een jaar zijn er normaal 7 IUT’s in Amsterdam, Utrecht, Groningen, Enschede, Tilburg, Eindhoven en Nijmegen.

Nederlandse Studenten Kampioenschappen

Naast de IUT’s zijn er ook NSK’s. Bij deze toernooien gaat het om de snelste schaatsers, er wordt bij inschrijving dan ook geselecteerd op eerder gereden tijden. In een jaar zijn er normaal 6 NSK’s: Afstanden, Allround, Sprint, Ploegenachtervolging, Supersprint en Marathon. Deze wedstrijden worden in toerbeurt georganiseerd door de verschillende verenigingen. Voor de gevorderde rijders zijn dit mooie gelegenheden om zich te meten met de Nederlandse studententop.

Onze activiteiten

Wil je niets missen? Check onze agenda!

Agenda