Naast de trainingen en wedstrijden is er bij Softijs natuurlijk nog veel meer te doen. Een voorbeeld daarvan zijn de vele kampen die de vereniging het hele jaar door organiseert. De meeste kampen zijn trainingskampen, gericht op het verbeteren van je schaats-, fiets- en skeelerskills. Maar bovenal zijn deze kampen heel gezellig. Elk jaar organiseert Softijs een introductiekamp, binnenlandkamp, een buitenlandkamp, een wielerkamp, een zomerijskamp en een skeelerkamp.

Zomerintrokamp (ZIK)

Misschien wel het enige kamp in het jaar waarbij niet of nauwelijks getraind wordt, voor het schaatsen althans. In dit weekend, dat meestal aan het einde van september plaatsvindt, worden alle vakantieverhalen doorgenomen en de verwachtingen voor het komende seizoen op een rijtje gezet. Voor nieuwe Softies vormt het een uitermate goede gelegenheid om kennis te maken met veel Softies voor het schaatsseizoen goed en wel begonnen is!

Binnenlandkamp (BIK)

Elk jaar vindt tussen kerst en oud & nieuw het binnenlandkamp plaats (27 tot en met 30 december). Tijdens dit kamp vertrekken we met een grote groep Softies naar een ijsbaan elders in het land. We verblijven dan in accommodaties dicht bij de ijsbaan en staan overdag op de schaats onder leiding van verschillende trainers (op ieder niveau!). ’s Avonds is er tijd voor gezelligheid en speciale activiteiten. Dit kamp zorgt daarom niet enkel voor een boost van je schaatsskills, maar vervult ook een introductiefunctie waardoor je direct bekend bent met alle andere Softies!

Buitenlandkamp (BUK)

Nederland is misschien wel het grootste schaatsland ter wereld, maar voor de mooiste schaatsplekjes moet je vaak in het buitenland zijn. Denk bijvoorbeeld aan Collalbo, de openluchtbaan in de Italiaanse Alpen, het Vikingschip in Hamar, Inzell in Zuid-Duitsland, een natuurijsbaan in Falun in Zweden en er zijn nog vele andere mooie plaatsen waar het goed vertoeven is. Daarom vindt jaarlijks het buitenlandkamp plaats in begin februari. Waarbij we met ongeveer 30 Softies een weekje naar het buitenland gaan. Bekijk hier de aftermovie van Hamar in 2019-2020

Fietskamp (WheELS)

Dat het schaatsseizoen een einde kent betekent niet dat we in de zomer stilzitten. Wielrennen is een goede training voor het schaatsen en het echte fietsen gebeurt uiteraard waar de heuvels zijn. In het hemelvaartweekend vertrekken we daarom traditiegetrouw naar een huisje in de Ardennen waar we overdag de grootste pukkels van de Ardennen bedwingen en ’s avonds sterke verhalen vertellen onder het genot van een biertje. Samen met de schaatsvereniging uit Delft ‘ELS’ gaan we op WheELS.

Skeelerkamp

Vanaf 2023 organiseert de skeelercie een skeelerkamp, toegankelijk voor eigen leden maar ook voor andere SSV’s. Deze zal dit jaar plaatsvinden op 2 t/m 4 juni, op een vooralsnog geheime locatie. Dit kamp zal natuurlijk helemaal om skeeleren draaien, maar geen zorgen, alle niveaus zijn welkom. Er wordt getraind op een baan en er worden een aantal tochten gereden, waar altijd een afstand tussen zit die goed te doen is.

Hardloopkamp (Batavierenrace)

Naast fiets- en skeelerkampen is er ook nog een hardloopkamp: de Batavierenrace. Dit is de grootste estafetteloop van de wereld, die door ruim 8.500 atleten (studenten) gelopen wordt. De route bedraagt 175 kilometer en begint in Nijmegen en gaat via Duitsland naar Enschede. De Batavierenrace vindt eind april plaats. De uitslagen van de afgelopen jaren zijn hier te vinden.

Zomerijskamp

Traditioneel gezien loopt het schaatsseizoen van oktober tot maart, maar speciaal voor de diehards onder ons ligt er eind juni/begin juli een prachtige ijsvloer klaar in het Thialf in Heerenveen. Wie zijn wij dan om daar geen weekendje door te brengen. Buiten mogen de mussen van het dak af vallen, binnen rijden wij rustig onze rondjes!

 

Onze activiteiten

Wil je niets missen? Check onze agenda!

Onze sponsoren