Maandag – Droogtraining

19:00 uur – 20:00 uur

De droogtraining die we kennen vanuit het zomerseizoen wordt in de winter op maandagavond doorgezet, met de focus op technische punten. Deze vindt plaats in een gymzaal, te vinden via deze link. Neem hiervoor binnenschoenen mee!

Woensdag – Schaatstraining

22:15 uur – 23:30 uur (warming-up om 21:45 uur)

In de winter is er op de woensdagavond een schaatstraining op de Vechtsebanen (Mississippidreef 151). Tijdens deze training is de baan geheel gereserveerd voor Softijs. Je hoeft dan ook geen toegangskaartje te kopen, de toegang zit inbegrepen in je lidmaatschapskosten! Er wordt training gegeven in 7 groepjes, oplopend in niveau van beginner tot wedstrijdrijder. Mocht je de weg naar de ijsbaan niet weten, mail dan naar bestuur@ussvsoftijs.nl, dan zal er iemand van het bestuur met je meefietsen. Vooraf aan de schaatstraining is een gezamenlijke warming-up, welke begint om 22:00. Geïnteresseerd? Volg dan een proeftraining, door je hier aan te melden!

Dinsdag & Vrijdag – Licentietraining

Daarnaast is er voor de mensen die graag vaker willen schaatsen, de mogelijkheid om op KNSB-uren te trainen en zelfs licentieschaatser te worden. Deze extra training is op dinsdagavond (18:45 uur tot 20:00 uur) en/of op vrijdagavond (17:45 uur tot 19:00 uur) onder leiding van een ervaren (gediplomeerde niveau 3) schaatstrainer. Als wedstrijdlicentiehouder kun je het weekend meedoen met officiële langebaan- of marathonwedstrijden op de Vechtsebanen. Zo kun je elk weekend je PR’s bijschaven! De trainingen, wedstrijden en marathons zijn geschikt voor verschillende niveaus, dus zelfs als beginnende schaatser kan je hier aan deelnemen! Voor meer informatie of aanmelding kan je een mailtje sturen naar wedstrijdsecretaris@ussvsoftijs.nl.

Prijzen

Soort abonnement Prijs 2021*
Wedstrijdabonnement € 296,65
Trainingsabonnement € 274,45
Vervolgabonnement € 116,55
Wedstrijdkaart € 82,15
Wedstrijdlicentie € 44,-
   

Aanmelden

  1. Elk jaar moet je je opnieuw aanmelden voor de licentietraining! Dit kan je doen door een mail te sturen naar wedstrijdsecretaris@ussvsoftijs.nl. Geef hierin goed aan of je een wedstrijdlicentie en abonnement wilt of alleen een abonnement. Mocht je ergens anders een licentie hebben, geef dan je relatienummer door. 
  2. Softijs zit vast aan een quotum, dat op basis van het aantal abonnementhouders in het voorgaande seizoen door de baanvereniging wordt vastgesteld. Mochten er meer aanvragen zijn dan vorig jaar, dan kan het zijn dat het uur al vol zit en er geen rijders meer bij kunnen. Dit is nog nooit gebeurt, dus hier gaan we ook niet van uit.
  3. Het toegangspasje van de baan kost € 2,50. Als je deze kwijt raakt dien je een nieuw pasje aan te vragen. Afgelopen seizoen heeft iedereen vanwege de corona maatregelen een eigen pasje gekregen, dus als je vorig jaar ook hebt geschaatst dan heb je deze als goed al ontvangen.
  4. Je betaalt naast je abonnement en licentie ook nog een trainersbijdrage. 
  5. Er is ook de mogelijkheid om een halfjaar abonnement te nemen. Hiervoor kun je je vanaf 15 december aanmelden. Het abonnement loopt dan van 1 januari tot het einde van het seizoen. Hierbij betaal je de volle licentieprijs en 50% van de abonnementsprijs.

*De bedragen zijn nog niet definitief en worden elk jaar vastgesteld door de KNSB gewest Noord Holland – Utrecht

Donderdag – Circuittraining

18:30 uur – 20:00 uur

Op de donderdagavonden wordt er een circuittraining georganiseerd samen met de Domrenner. Hier ligt de focus op het verbeteren van de conditie, spierkracht en core-stability. Dit allemaal komt natuurlijk ook van pas bij het schaatsen!

Prijs: Per training die je meedoet zal er ongeveer €2,50 in rekening gebracht worden. 

Trainersrichtlijn

Voor de trainers is er een trainersrichtlijn samengesteld die ondersteuning kan bieden bij het geven van training. Ook voor de fanatieke schaatser kan het interessant zijn om ‘m door te lezen. Download hier de Trainersrichtlijn. Deze is opgesteld door Commissaris technisch kader 2013/2014 Daniëlle van Dam.

Onze activiteiten

Wil je niets missen? Check onze agenda!

Onze sponsoren