Heb jij het gevoel dat je het schaatsen inmiddels redelijk onder de knie hebt en je toe bent aan een extra training en het regelmatig rijden van wedstrijden? Dan is het licentiehouderschap iets voor jou. Als licentiehouder krijg je de kans op maandag en/of dinsdag een keer extra te trainen onder leiding van een gediplomeerde niveau 3-schaatstrainer die een opleiding gevolgd heeft bij de KNSB. Dat betekent dus twee of drie keer trainen in de week en zorgt dat je sprongen gaat maken in je techniek en snelheid. In de weekenden kun je als licentiehouder regelmatig wedstrijden rijden en zo vaak je pr’s gaan verbeteren. Daarnaast kun je vrijwel elke zondag een marathon rijden op de Vechtsebanen. Zowel de wedstrijden als de marathons worden op verschillende niveaus verreden. De marathons beginnen al bij 15 ronden. Dus ben jij enthousiast geworden over het schaatsen en wil je je verder ontwikkelen? Geef je dan op als licentiehouder!

Maandag & Dinsdag – Licentietraining

Voor de mensen die graag vaker willen schaatsen, is er de mogelijkheid om op KNSB-uren te trainen. Deze extra training is op maandagavond (18:00 uur tot 19:15 uur) en/of dinsdagavond (18:45 uur tot 20:00 uur) onder leiding van een gediplomeerde (ST-3) schaatstrainer. Deze uren zijn beide drukker dan ons eigen woensdagavonduur en er wordt gemiddeld harder gereden. Als vereniging adviseren we licentietrainingen vanaf groepje 3. Voor veel schaatsers betekent het extra uur in de week dat ze snel vooruit gaan! 

Wedstrijdlicenties

Als wedstrijdlicentiehouder kun je het weekend meedoen met officiële langebaan- of marathonwedstrijden op de Vechtsebanen. Zo kun je elk weekend je PR’s bijschaven! Als je ook nog eens mee wilt doen aan Nederlands Studentenkampioenschappen (NSK’s) of Interuniversitaire Toernooien (IUT’s) heb je de wedstrijdlicentie in ieder geval al in de pocket. Wedstrijden en marathons zijn geschikt voor verschillende niveaus, dus zelfs als beginnende schaatser kan je hieraan deelnemen!

Meer informatie over marathons vind je op de website van de BVU

Aanmelden

Voor beide type licenties moet je je elk jaar opnieuw aanmelden. Dit doe je door je hier aan te melden, waarin je aangeeft welke type licenties je graag wilt hebben. Heb je interesse, maar is het schaatsseizoen al begonnen? Mail dan de wedstrijdsecretaris, die kan je op de eventuele reservelijst plaatsen. Soms is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om voor een half jaar een abonnement te nemen. Hiervoor kun je je vanaf 15 december aanmelden. Het abonnement loopt dan van 1 januari tot het einde van het seizoen. Hierbij betaal je de volle licentieprijs en 50% van de abonnementsprijs.

Softijs zit voor het aantal trainingslicenties vast aan een quotum, dat op basis van het aantal abonnementhouders in het voorgaande seizoen door de baanvereniging wordt vastgesteld. Mochten er meer aanvragen zijn dan vorig jaar, dan kan het zijn dat het uur al vol zit en er geen rijders meer bij kunnen. In het verleden hebben we hier nooit problemen mee gehad, dus ook als nieuwe rijder is er waarschijnlijk wel plek voor je.

Als je een trainingslicentie hebt, zijn de daarbij behorende kosten opgebouwd uit twee posten. Je betaalt namelijk voor een trainingsabonnement en een trainersbijdrage. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen. Deze staan hier ter indicatie en worden jaarlijks vastgesteld door de baanvereniging.

De onderstaande prijzen voor seizoen 2024-2025. Deze zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen en typfouten.

Abonnement Prijzen 2024-2025
Wedstrijdabonnement € 315,80
Trainingsabonnement € 290,00
Vervolgabonnement (training) € 123,15
Wedstrijdkaart € 25,80
KNSB-licentie € 48,95
Trainersbijdrage per KNSB-uur € 15,-