Tijdens de wintertrainingen van Softijs op de woensdagavond wordt er getraind in 8 groepen, in niveau oplopend van beginner tot wedstrijdrijder. Op deze manier krijg je training op je eigen niveau en zijn de groepen niet te groot. Zo is er altijd wel een groep die bij je past. Bekijk de filmpjes voor een beter beeld van het niveau van de groepjes. De onderverdeling van de groepen is als volgt:

Waar vind ik mijn groep op de baan?

trainingsgroepjes

Trainingsgroep 1

Mensen die (bijna) nooit of zeer lang geleden geschaatst hebben, of alleen op kunst- of ijshockeyschaatsen. In deze groep leer je de basis en de technieken om voortgang te boeken in het schaatsen. Doel: soepel in één keer een (of meerdere) rondje(s) rijden.

Trainers: Antonie en Coenraad

FACEBOOK GROEP 1

Trainingsgroep 2

Mensen met enige ijservaring. Er wordt eerst gewerkt aan de basishouding en -techniek. Af en toe wordt er ook aandacht aan de bocht besteed. Doel: op één been glijden en in de schaatshouding en aantal rondjes rijden.

Trainers: Bram en Emil


FACEBOOK GROEP 2

Trainingsgroep 3

Hier wordt gewerkt aan de bocht. Ook wordt er aan de volgende dingen gewerkt op het rechte stuk: zijwaartse afzet, recht op de schaatsen staan en diep zitten. Doel: Redelijk op het rechte eind kunnen schaatsen, een aantal slagen in de bocht kunnen maken en een ronde of 4-5 lekker door kunnen rijden.

Trainers: Janine, Danique en Frederieke


FACEBOOK GROEP 3

Trainingsgroep 4

Mensen met al wat meer ijservaring: het rechte eind levert geen problemen meer op en het overstappen in de bocht lukt tenminste af en toe. Het verbeteren van de schaatstechniek en het schaatsen in de bocht staan centraal. Doel: een redelijk goede techniek op het rechte stuk en de bocht in één keer kunnen lopen.

Trainers: Hidde en Brennan

FACEBOOK GROEP 4

Trainingsgroep 5

In deze groep wordt de algehele techniek verder verbeterd. Daarnaast wordt hier een wat groter beroep op je conditie gedaan en wordt eraan gewerkt om de snelheid te verhogen. Doel: zowel het rechte eind als de bocht goed kunnen schaatsen en een rondje op snelheid te kunnen rijden. IUT categorie: Dames/Heren C

Trainers: Bart en Jeroen

FACEBOOK GROEP 5

Trainingsgroep 6

In deze groep wordt de techniek verder onder de loep genomen en ook het uithoudingsvermogen wordt aardig op de proef gesteld. Doel: een aantal rondjes snel kunnen rijden, een goede schaatsconditie opbouwen en op een IUT goed mee kunnen komen in het klassement. IUT categorie: Dames C/B / Heren C/B.

Trainers: Erik, Sibren en Jorn

FACEBOOK GROEP 6

Trainingsgroep 7

Hierin trainen de snellere schaatsers van Softijs. De techniek wordt alleen verfijnd en er wordt op een hoog tempo getraind. Doel: sneller en mooier kunnen schaatsen. IUT categorie: Dames B/A en Heren B

Trainers: Gijs en Bob

FACEBOOK GROEP 7

Trainingsgroep 8

Hierin trainen de snelste schaatsers van Softijs. Er wordt technisch goed gereden en op een hoog tempo getraind. Doel: sneller en mooier kunnen schaatsen. IUT categorie: A

Trainers: Lars en Jurjen

FACEBOOK GROEP 8