Trainingsoverzicht

Bij Softijs wordt er geschaatst, gefietst, hardgelopen en geskeelerd. Een aantal trainingen vinden uitsluitend plaats in de winter en de andere uitsluitend in de zomer. Om het overzichtelijk te houden volgt hier een overzicht van wanneer welke trainingen plaatsvinden.

Zomer (april – september) 

Vooraf dien je je aan te melden voor de trainingen via de website onder het kopje ‘Activiteiten’. Wil je een keertje proeftrainen? Mail dan naar secretaris@ussvsoftijs.nl! 

 • Maandag – Intervaltraining
  Hardlopen van 19:30 uur – 21:00 uur (in april en na de zomerstop vanaf 19:00 uur), vanaf  Sportcentrum Olympos (rechterzijde, kleedkamer 15). De wekelijkse hardlooptraining zorgt voor een goede conditie!
 • Dinsdag – Fietstraining
  Wielrennen van 19:00 uur – 21:00 uur (in april en na de zomerstop vanaf 18:30 uur), vanaf de parkeerplaats bij Stadion Galgenwaard. Er wordt gereden in een snelle en een iets minder snelle groep. Een helm is verplicht!
 • Woensdag – Droogtraining
  Droogtrainen van 19:30 uur – 21:00 uur (in april en na de zomerstop 19:00 uur), vanaf  Sportcentrum Olympos (rechterzijde, kleedkamer 15). Kracht- en coördinatieoefeningen specifiek gericht op het verbeteren van de schaatshouding en beweging.
 • Donderdag – Skeeleren
  Skeeleren van 19:45 uur – 21:00 uur. De training vindt plaats op de Skeelerbaan Blikkenburg in Zeist. Er wordt hier zowel schaats als skeelertechtniek getrained. Dit gebeurt in een gevorderde en een minder gevorderde groep. Een helm is verplicht!

Winter (oktober – maart)

 • Maandag – Droogtraining
  Op de maandagavond vindt de droogtraining van 19:00 uur – 20:30 uur plaats bij Olympos. De training is toegankelijk voor alle leden. Aanmelden kan hier droogtraining
 • Dinsdag – Licentietraining
  Schaatsen van 18.45 – 20.00 uur op de Vechtsebanen. Deze training is uitsluitend voor leden die een licentie-abonnement bij de KNSB hebben voor dit uur. Deze training vindt nu op een zelfgekozen tijdstip plaats.
 • Woensdag – Schaatstraining
  Schaatsen op het eigen uur van Softijs van 22:15 uur – 23:30 uur op de Vechtsebanen. Deze training is toegankelijk voor alle leden met een compleet lidmaatschap. Vooraf aan de training is een warming-up om 21:45 in de parkeergarage van de Vechtsebanen.
 • Donderdag – Circuittraining
  Deze circuittraining bestaat uit kracht- en coördinatie oefeningen die in een bootcamp-vorm worden gegeven. De training is van 18:30 uur – 20:00 uur op een veldje bij SV Hercules. De kosten hiervan bedragen ongeveer €2,50 per keer en er is beperkt plek. Aanmelden kan hier.
 • Vrijdag – Licentietraining
  Schaatsen van 17:45 uur – 19:00 uur op de Vechtsebanen. Deze training is uitsluitend voor leden die een licentie-abonnement bij de KNSB hebben voor dit uur. Deze training vindt nu op een zelfgekozen tijdstip plaats.

Onze activiteiten

Wil je niets missen? Check onze agenda!

Agenda

Onze sponsoren

De Zomer

Onze activiteiten

Wil je niets missen? Check onze agenda!

Agenda

De Winter

Voor Trainers

Onze sponsoren