Jan van der Hoorn Schaatssport is al jarenlang sponsor van onze mooie vereniging. Ze hebben een winkel in Ter Aar, met een groot assortiment aan schaatsen, skeelers en nog veel meer! Bij Jan van der Hoorn staat service centraal, ze zijn altijd bereid je te helpen met het beste materiaal voor jou uit te kiezen. Benieuwd wat ze allemaal te bieden hebben? janvanderhoorn.nl

Over Jan van der Hoorn Schaatssport

Ons bedrijf is ontstaan nadat mijn vader, Jan van der Hoorn Gzn, de Elfstedentocht van 1956 heeft gewonnen. Hij was één van de vijf rijders die gelijk over de finish kwamen. Maar ook daarna heeft hij nog vele wedstrijden gereden en gewonnen. Zijn prijzen zijn te bewonderen in de prijzenkast in onze winkel!

Vader Jan begon met schaatsen te verkopen aan mensen van de Ter Aarse schaatsclub. Dat werd gevolgd met de verkoop aan leden van omliggende verenigingen en dat groeide steeds verder uit. Onze klanten komen nu uit alle delen van Nederland. In het begin vond de verkoop plaats vanuit huis aan de keukentafel. Met name de oudere schaatsers hebben het daar nog vaak over: “Mevrouw Van der Hoorn die er op blijft hameren dat je de veters van je schaatsen goed los moet maken voordat je in je schaatsen stapt”!

Na de winters van 1985, 1986 en 1987 is de belangstelling voor de schaatssport in een stroomversnelling terechtgekomen en is de verkoop explosief gestegen. Inmiddels hebben we een verkoopruimte van ruim 200m² in gebruik met daarnaast een werkplaats van 100m². In de winkel is een uitgebreid assortiment beschikbaar bestaande uit vele bekende merken. Waar Jan van der Hoorn begon met alleen Ballangrud schaatsen, is er nu een groot scala van merken zoals Viking, Craft, Maple enz.

Op dit moment werken we met 6 vaste krachten en 12 part-time medewerkers. Alle medewerkers hebben een binding met het schaatsen en skeeleren, hetgeen natuurlijk een pré is voor het geven van een deskundig advies aan onze klanten. Wat in al die jaren bij ons niet is veranderd, is de persoonlijke benadering en de aandacht die wij onze klanten geven. Of het nu gaat om tweede hands Viking Junior of dat u een paar dure klapschaatsen komt kopen: de benadering is voor ons hetzelfde!

Ook service staat bij ons hoog in het vaandel. We trachten altijd een passende oplossing te vinden bij opgetreden problemen. In onze werkplaats kunnen we alle onderhoud en reparaties uitvoeren, zoals rondingen slijpen, nieuwe veren plaatsen etc. U kunt ervan uitgaan dat alle producten die ons pand verlaten gerond, geslepen en gepolijst de deur uitgaan.

Ons assortiment bestaat nu uit de volgende productgroepen:

  • Schaatsen
  • Skeelers
  • Inline skates
  • Schaats accessoires
  • Fiets accessoires
  • Schaatskleding
  • Fietskleding

Met ingang van maart 2013 heeft Jan van der Hoorn Schaatssport ook de beschikking over een internationale webwinkel waarin u, behalve producten kunt bestellen, ook een overzicht heeft van hetgeen we in ons uitgebreide assortiment hebben.

Wij nodigen u van harte uit om in onze winkel in Ter Aar een kijkje te komen nemen of uiteraard via onze webshop!

Rick van der Hoorn

Praktische informatie

Openingstijden (Let op, deze tijden kunnen afwijken. Kijk voor de zekerheid op janvanderhoorn.nl)

maandag 9:00 – 13:30 13:30 – 17:30
dinsdag 9:00 – 13:30 13:30 – 17:30
woensdag 9:00 – 13:30 13:30 – 17:30
donderdag 9:00 – 13:30 13:30 – 17:30
vrijdag 9:00 – 13:30 13:30 – 17:30 18:30 – 20:30
zaterdag 9:00 – 12:30 12:30 – 16:30
zondag

Adresgegevens

Westkanaalweg 10e
2461 EC Ter Aar

Contactgegevens

+31(0)172-602677
info@janvanderhoorn.nl

Schaatsen slijpen

Ben je van plan je eigen schaatsen te slijpen en wil je graag weten hoe dat moet, of doe je het al jaren, maar je wil nu toch wel eens zeker weten of je het wel juist doet. Bekijk dan deze video van Jan van der Hoorn Schaatssport waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe je schaatsen moet slijpen.

Jan van der Hoorn biedt ook elk jaar gratis slijpcursussen aan. Je kan je hier aanmelden.

Voor meer informatie over het slijpen van je schaatsen kan je ook onze websitepagina bekijken, klik daarvoor hier.