Twee maanden geleden vond onze bestuurswissel plaats, waarbij ik uit functie als Commissaris Technisch Kader ben geheven. Na een jaartje met vijf andere lieve mensen onze vereniging besturen, mocht ik rusten! Vlak ervoor rondde ik ook mijn scriptie van mijn Master af en studeerde ik zodoende af. Het werd dus geleidelijk wat rustiger, een CTK hoeft immers ook niet heel veel tijdens de wissel.

Maar ja, dan begint het pas! Het bestuursgat, nu dubbel omdat de studie klaar was. Ik had al wat initiële ideeën over de start van mijn carrière, maar die hielden in om aanvankelijk niet te gaan werken. Daarover later meer! Het mocht in ieder geval duidelijk zijn geweest dat ik tijd te over had en voor alle nieuwsgierigen vertel ik graag even hoe dat voor me is geweest.

Ik geniet er echt ontzettend van! Tijdens mijn bestuursjaar, gecombineerd met stage of scriptie, was er helemaal geen tijd om nog tijd te besteden aan hobby’s. Hier en daar speelde ik nog wat piano, maar effectief stond alles stil. Nu heb ik weer tijd voor alles, al kom ik wel immer tekort. Ik kan weer piano spelen, Frans leren, vogels leren, boeken lezen en meer!

De voornaamste beperking op mijn tijd nu, is het feit dat ik werk. Ik ontvang alweer even geen geld meer van my frend DUO, dus moet ik mijn eigen boontjes maar doppen. Daarom ‘werk’ ik sinds begin mei bij het MBO Amersfoort (te Utrecht, don’t ask). Hier heb ik gelukkig alle tijd om mijn digitale hobby’s uit te voeren, namelijk Frans leren en vogels herkennen. Ook kan ik hier blogs schrijven, m’n mail en appjes bijwerken en grote-mensen-banen bekijken. Maar ja, dan zit ik wel elke dag tot half 3 en kan ik dus o.a. niet piano spelen. Moet ik opeens mijn overige activiteiten proppen in de periode van 3 tot 10 uur, uren die meestal snel voorbijgaan!

Ook moet ik toegeven dat ik soms liever lui dan moe ben en spendeer ik opeens veel tijd aan het lezen van de krant of (op slechtere tijden) Reddit. Maar hè, ook dat hoort erbij, geen mens is perfect.

Over de invulling van die hobby’s binnenkort meer, al kan ik al wel vast verklappen dat ik binnenkort wat pianostukken online zet.

Graag wil ik nog wel even toevoegen dat het wat onwennig is om mijn bestuursgenootjes nu zo weinig te zien. Wanneer je iedere week vergadert en elkaar nog spreekt op veel (sport)momenten, raak je er ook wel aan gewend dat je helemaal up to date met ze bent. Verdwijnt wel erg snel als je je standaardmomenten van samenzijn kwijt verliest!