Maandag – Intervaltraining

Maandag is er een intervaltraining vanaf het Utrecht Science Park, voor zowel de beginnende als gevorderde hardlopers! Deze training zal op een afwisselende, leuke en uitdagende manier de mogelijkheid bieden om je te richten op je eigen of een gezamenlijk trainingsdoel. Er wordt verzameld bij Kleedkamer 15 van Olympos, aan de rechterkant van het gebouw. De training wordt verzorgd door de hardloopcommissie, welke je kunt ook vragen kunt stellen.

Maandag – Droogtraining DTS

Sinds dit jaar is er een extra droogtraining bedoeld voor sporters die aan de droogtraining van woensdag niet genoeg hebben, georganiseerd voor en door Development Team Softijs. Het is een erg zware training, die niet wordt meegenomen in het overkoepelende zomerplan. De training is daarom alleen bedoeld voor mensen die goed en bewust om kunnen gaan met hun eigen fysieke grenzen. Verder wordt geen techniek behandeld bij deze training en is er geen trainer aanwezig voor inhoudelijke ondersteuning. Vragen kunnen worden gesteld aan onze Technische Commissie

Dinsdag – Fietstraining

Op dinsdag is de fietstraining vanaf stadion Galgenwaard waarbij een rondje in de buurt van Utrecht wordt gereden. Er wordt veelal gereden in twee groepen: een snellere groep die wat meer kilometers rijd en een wat langzamere groep. Omdat we in groepen rijden, is het belangrijk dat de fietsregels nageleefd worden, zodat we de kans op ongelukken zo klein mogelijk houden. Daarnaast is een helm verplicht en raden wij je sterk aan om in april en september lampjes mee te nemen. De training wordt verzorgd door de fietscommissie, welke je ook vragen kunt stellen over bijvoorbeeld de gemiddelde snelheid en afstand die gereden wordt.

Woensdag – Droogtraining

Op woensdagavond is de droogtraining op Utrecht Science Park. Tijdens deze training komen er allerlei schaatsspecifieke oefeningen aan bod, zoals schaatssprongen en in elastieken schaatsen. Dit is tevens de best bezochte zomertraining en dus ideaal om in contact te blijven met je schaatsmaatjes. Verzamelen doen we bij Kleedkamer 15 van Olympos, aan de rechterkant van het gebouw. De training worden verzorgd door onze eigen CTK, bereikbaar voor al je vragen.

Donderdag – Skeelertraining

Skeeleren is de meest schaatsspecifieke training wanneer er geen ijs ligt en daardoor zeer geschikt voor het trainen van de schaatsspieren. De training vindt plaats op Skatepark Blikkenburg, in Zeist. Een helm is verplicht. Als je zelf geen skeelers hebt en deze een keer wilt lenen, kun je mailen naar de skeelercommissie.

Extra trainen?

Eenmaal lid van onze vereniging, heb je toegang tot alle Whatsapp-groepen waarin mensen het initiatief nemen tot extra trainingen en toertochten. Zo hoef je nooit stil te zitten!

 

Trainingen/ Periode April Mei – Zomerstop Zomerstop – Winterseizoen
Intervaltraining 19:00 19:30 19:00
DTS Droogtraining 19:30 19:30 19:30
Fietstraining 18:30 19:00 18:30
Droogtraining 19:00 19:30 19:00
Skeelertraining 19:00 19:00 19:00

 

 

Onze activiteiten

Wil je niets missen? Check onze agenda!

Onze sponsoren