Vandaag even over vrouwen en seks, een fantastisch thema voor mijn ieniemienie Softijs blog. Alles om het bestuur maar in te laten zien dat ik deze blog moet kunnen behouden!

Eergisteren luisterde ik een podcastaflevering van De eeuw van de vrouw, een podcast die de historische ontwikkeling van de vrouw in de maatschappij bespreekt. Aflevering drie gaat over de huwelijksplicht, en ik vond het echt een vet leuke aflevering. Dus, ik heb hem mijn moeder aangeraden en wacht nu nog haar bericht af. Maar ja, wat ik met m’n moeder deel, dat deel ik natuurlijk ook met jullie! Bij m’n moeder kon ik echter wel af met een “hee, luister dit, en laat weten wat je ervan vond!”. Bij jullie ligt dat net wat anders, want dit is een blog, dus ik moet er wat meer over schrijven!

Ik ben zelf best een klein beetje feministisch. Een klein beetje maar, omdat ik niet per se feministisch gedachtegoed actief verkondig, maar het gewoon probeer te hanteren. Ik doe mijn best, in persoonlijke sferen en wanneer het aan bod komt. Wat mij betreft niet super feministisch, de meningen mogen daarover verschillen. Anywayz, zodoende verdiep ik me er ook niet heel erg in!

En niet geheel toevallig komt deze podcast dan op mijn pad, en dan leer ik nog een hoop nieuwe dingen. Ik ben eens geciteerd op een quote along the lines of vrouwen zitten gewoon op hun vagina tijdens het fietsen. Dat blijkt dus incorrect te zijn, want het vrouwelijks geslachtsorgaan heet een vulva, de vagina is slechts het gat. En, het zwellichaam bij de man waardoor hij stijf kan worden, is precies in dezelfde vorm aanwezig bij de vrouw in haar clitoris. Voor mannen overduidelijk dat het onplezierig is om (penetratie)seks te hebben als je niet hard bent, ook dat is één op één hetzelfde bij de vrouw. En dit zijn nog maar een paar dingen die werden besproken in aflevering 3 van De eeuw van de vrouw. Iets over wat lijkt op balzakken bij de vrouw, erg intrigerend.

Het gaat niet zo vaak over Seks bij Softijs, kleine vereniging, misschien wat preuts, houden we liever voor onszelf. En nou ga ik jullie niet vertellen om het meer over Seks te hebben bij Softijs, maar spreken over seks is wel belangrijk! Ik heb gaatjes in mijn kennis die misschien voor menig vrouw (?) of misschien zelfs man (!?) goed gevuld zijn (hahaha seks). Zet in dat geval vooral even in de reacties dat ik een sukkel ben. Deel je deze gaten nou, doe er wat mee! Luister de podcast. Praat over seks.

Luister de podcast.