Ik snap het ik snap het, ik ben nu al meer dan een week in dienst en nog steeds geen nieuwe blog!? Belachelijk!!! Mijn excuses, al vind ik de situatie zelf behoorlijk goed uit te leggen. Voor het eerst gaan werken vind ik namelijk best vermoeiend, heb ik ontdekt.

Allemaal nieuwe mensen schud ik de hand, maar ik moet hun naam ook nog eens onthouden. Lukt me niet. Ik woon allerlei overleggen bij waar ik weinig van weet, wat ook echt vermoeiend is. En dan nog het hele sociale aspect eromheen. Ik ken natuurlijk niemand toen ik binnenkwam. De Provincie is ook niet per se een jonge organisatie, de gemiddelde leeftijd is 49. Mijn team werkt veel thuis, dus hun (hen?) zie ik vooral in het weekoverleg. En de meeste mensen doen ook wel hun eigen thema, dus dan kom ik ze ook daarbuiten niet tegen. Al leer ik nu beetje bij beetje mensen wel kennen, na twee weken.
Mijn begeleiders zijn ook echt lief en nemen me goed mee in alle communicatie. Ook is er één andere collega die jonger is (of nou, 30) die goed in de sociale loop zit. Gewoon nog even naar wat Gelderse borrols en ik ben ook weer helemaal up to speed.
Ook het werk is erg leuk en bijzonder. Deze junior beleidsmedewerker kan best veel gesprekken volgen omdat ze vaak toch gewoon gaan over processen en niet altijd inhoud. Als je gewoon vraagt naar iedere afkorting, kun je er best (veganistische) kaas van maken. Ik was deze week wel op twee kennisbijeenkomsten, eentje over ruwvoer in de landbouw, de ander over klei aanbrengen op zandgronden. Nou, dat is wel toch even heel inhoudelijk, begreep er niet heel veel van. Maar wel vet leuk om naast een kuil te staan in een veld dat blank staat om naar een verhaal over die klei te luisteren.

Ik weet nog niet zo heel erg goed in welke richting het allemaal gaat. Ik doe gewoon iedere dag wat dingen, overleg wat, luister naar veel overleggen, en dan is de dag weer voorbij. Wel prettig dat dit maar 32 uur in de week hoeft, mijn vrijdagen zijn een welkome afwisseling. Het is leuk om iedere dag beter te begrijpen waar je mee bezig bent, en ik hoop dat die lijn zich nog even doorzet.

Vond je dit nou een leuk verhaal om te lezen? Geef een like! Stel een vraag in de comments!