U.S.S.V. Softijs streeft ernaar om vanaf april 2023 shorttrack trainingen aanbieden! Geïnspireerd door nationale successen op bijv. de Olympische Spelen in Beijing en het WK in Montreal, hebben een aantal leden het idee bedacht om het sportaanbod uit te breiden van het langebaanschaatsen naar het shorttracken. Dit plan is besproken en aangenomen op de algemene ledenvergadering van 28 april, waarna er een commissie is ingesteld om het plan uit te voeren. Hiermee wordt U.S.S.V. Softijs de eerste shorttrackvereniging in Nederland gericht op studenten en jongvolwassenen! De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang. Voor het shorttracken zijn we nog op zoek naar sponsoren,  mocht u hierin interesse hebben, dan horen we dat natuurlijk graag. Meer informatie over shorttracken bij Softijs, de initiatiefnemers en sponsoring is te vinden op deze pagina. Contact met ons opnemen kan via shorttrack@ussvsoftijs.nl

Op 12, 16 en 23 september organiseert USSV Softijs  shorttrack clinics! Schaatsers van alle niveaus kunnen deelnemen en voor de laatste clinic hebben leden van Softijs geen voorrang, dus ook als je geen lid bent bij Softijs is dit een hele mooie kans om shorttrack uit te proberen. Er zijn nog maar een paar plekken over, dus meld je hier nog snel voor aan via deze link!

Op 12 oktober komt Jeroen Otter, voormalig bondscoach shorttrack, op bezoek bij Softijs! Jeroen Otter was in de periode 2010-2022 bondscoach van het shorttrack en heeft dit jaar een sabbatical genomen. Als adviseur is hij nog wel betrokken bij de nationale shorttrack selectie. Voor de schaatstraining komt hij aan de leden van Softijs een presentatie geven over de overeenkomsten tussen het langebaanschaatsen en het shorttrack en hoe deze twee schaatstakken elkaar versterken. Meer info volgt nog, maar zet deze datum alvast in je agenda!