Wij zijn ontzettend blij met de versoepelingen van de coronamaatregelen omtrent het sporten, want dat betekent dat we weer ’s avonds laat op ons eigen uurtje kunnen schaatsen en de winterdroogtrainingen weer live door kunnen gaan! Bij deze even wat informatie over hoe de trainingen plaats gaan vinden vanaf nu.
 
Softijsuur
Doordat aan sporten op locatie geen eindtijd meer zit, kunnen we weer trainen op de woensdagavonden van 22:15 tot 23:30 uur. Om bij de Vechtsebanen binnen te komen is geen CTB check nodig. Dit heeft als gevolg dat de kleedkamers en wc’s gesloten zijn. Zorg er dus voor dat je aangekleed en met een (zo goed als) lege blaas op de ijsbaan verschijnt! Je wordt gevraagd je mondkapje vanaf binnenkomst tot aan het betreden van het ijs te dragen. Op het ijs hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden, wat betekent dat je gewoon weer in je groepje voor de lockdown kunt gaan schaatsen. Heb je liever toch dat mensen op 1,5m afstand van je blijven? Kom dan voorafgaand aan de training naar het bestuur bij de strijkplank, daar kan je een lintje krijgen die aangeeft dat je liever ook op het ijs afstand houdt.
 
Licentietrainingen
De licentietrainingen gaan weer door zoals vormgegeven voor de lockdown. De dinsdagtraining vindt plaats van 18:45-20:00u, de vrijdagtraining van 17:45-19:00u. Deze training is uitsluitend beschikbaar voor leden met een licentieabonnement.
 
Winterdroogtrainingen
Ook de winterdroogtrainingen op de maandagavonden van 19:00 tot 20:30 uur kunnen weer in hun oude vorm doorgaan. Belangrijk is het om je hiervoor via de site (Winterdroogtraining – USSV Softijs) voorafgaand aan de training aan te melden. Tijdens deze trainingen zal er 1,5 meter afstand gehouden moeten worden. Het is nog onduidelijk of we gebruik kunnen maken van de kleedkamer op Olympos. Zorg er voor dat je in ieder geval de eerstvolgende training al omgekleed aanwezig bent.
 
Als je nog verdere vragen hebt, verwijzen we je graag door naar het corona protocol op de site. Kom je daar niet uit, schroom niet om contact met ons op te nemen.
We hopen je zo voldoende geïnformeerd te hebben en hopen iedereen deze week weer op het ijs te zien!