Heb jij het gevoel dat je het schaatsen inmiddels redelijk onder de knie hebt en je toe bent aan een extra training en het regelmatig rijden van wedstrijden? Dan is het licentiehouderschap iets voor jou. Als licentiehouder krijg je de kans op dinsdag en/of vrijdag een keer extra te trainen onder leiding van een gediplomeerde niveau 3-schaatstrainer die een opleiding gevolgd heeft bij de KNSB. Dat betekent dus twee of drie keer trainen in de week en zorgt dat je sprongen gaat maken in je techniek en snelheid. In de weekenden kun je als licentiehouder regelmatig wedstrijden rijden en zo vaak je pr’s gaan verbeteren. Daarnaast kun je vrijwel elke zondag een marathon rijden op de Vechtsebanen. Zowel de wedstrijden als de marathons worden op verschillende niveau’s verreden. De marathons beginnen al bij 15 ronden. Je hoeft dus absoluut geen wereldschaatser te zijn om mee te kunnen doen. Als je de bocht helemaal met pootje over doorkomt en je kunt een aantal ronden lekker op snelheid rijden kun je al prima uit de voeten op de dinsdagtraining. Dus ben jij enthousiast geworden over het schaatsen en wil je je verder ontwikkelen? Geef je dan op als licentiehouder!

Lijkt het je wat om licentiehouder te worden of wil je meer informatie, stuur dan eventjes een mailtje naar de wedstrijdsecretaris via wedstrijdsecretaris@ussvsoftijs.nl!

KNSB wedstrijden

Buiten de studentenwedstrijden is het voor houders van een KNSB-licentie mogelijk om wekelijks op verschillende niveau’s langebaan- of marathonwedstrijden te rijden in Utrecht. Voor de schaatsers die zich serieus willen ontwikkelen zijn dit goede mogelijkheden om wedstrijdervaring op te doen en om zich te meten met de regionale concurrentie. De marathonwedstrijden zijn bovendien de enige schaatswedstrijden die in competitieverband gereden worden.

Onze activiteiten

Wil je niets missen? Check onze agenda!

Agenda

Onze sponsoren