1 september om 15:00 stonden er 18 softies aan de start van 24KIKA. Een evenement waar 24 uur geskeelerd zou worden in estafettevorm. Vanuit softijs waren er twee teams van zes: team “Elmooi” en team “KIKAss softies”. En drie duo’s!: “De drie musketiers”, ” Laat je likken” en “gebrek aan toewijding”. Dat laatste team maakte hun naam waar! (#spoilers)

Na het tentenkamp te hebben opgezet kon de race beginnen! Na menig slechte weersvoorspellingen begonnen we zowaar droog! Na een aantal rondjes stond het team “Gebrek aan toewijding” eerste bij hun categorie!

Alles verliep zijn gangetje, totdat het tegen etenstijd begon te regenen! De baan werd glad! Wielen werden vies. Haren werden nat. Het was even afzien. Het stopte uiteindelijk wel met regenen. Maar we zouden met een natte baan de nacht in gaan! En de skeelers waren in een natte/vieze staat. 

De nacht was voor veel mensen zwaar. De eerste pijntjes begonnen te komen. En slaapgebrek hakte erin. Door rouleringsschema’s probeerde mensen nog wel wat te slapen. Tijdens de nacht was er ook helaas een team uitgevallen! Rond vijf uur ’s nachts had het team “gebrek aan toewijding” gebrek aan toewijding. Kapotte enkels en knieën werden hun teveel. 

Toen het uiteindelijk ochtend was, was er een flinke mist op de baan. Het zicht was niet optimaal. Maar de teams streden door. Om negen uur begon ook ons zes uurs team van drie: “Donasa” aan de race. In de laatste paar uur brak dan eindelijk de zon door. Waardoor er nog op een droge baan geskeelerd kon worden!  

Op 2 september om 15:00 finishte iedereen onder een heerlijk zonnetje! De eindstand? “De drie musketiers” Waren uiteindelijk derde geworden! Met softijs hebben we een heeeel mooi bedrag van €3.925,- opgehaald! En de gerede afstanden zijn als volgt:

De drie musketiers: 515,66 km
Laat je likken: 408,28 km
Team Elmooi: 395,05 km
KIKAss softies: 383,24 km
Gebrek aan toewijding: 295,70 km
Softijs Donasa: 133,43 km

Voor een totale afstand van 2131,36 km!