Deze week is het winterseizoen weer van start gegaan! Dit betekent dat we de zomertrainingen voor het komende halfjaar achter ons laten en ons weer vol focussen op schaatsen! We hebben in het winterseizoen 4 trainingen per week, in het weekend vaak een NSK of IUT, en op zondagavond (bijna) altijd marathons!

 

Winter droogtraining

Vanaf maandagavond 9 oktober starten we weer met de winterdroogtraining. Deze training zal gehouden worden in de gymzaal op Burgemeester Fockema Andreaelaan 9, van 19:00 tot 20:00. Tijdens deze training ligt de focus op techniek, core en uithoudingsvermogen. 

 

Licentietraining

Op dinsdag van 18:45 tot 20:00, en op vrijdag van 17:45 tot 19:00 hebben we een licentietraining op de Vechtsebanen. Deze training is alleen toegankelijk voor de licentiehouders en wordt gehouden op een KNSB uur. Er zal getraind worden in drie groepjes gebaseerd op niveau onder leiding van een gediplomeerde trainer. Op de dinsdag zijn er nog plekken vrij op de baan, dus als je hier interesse in hebt, kun je mailen naar wedstrijdsecretaris@ussvsoftijs.nl.

 

Woensdagavond training

Op woensdagavond van 22:15 tot 23:30 hebben wij ons eigen schaatsuur! Om 21:45 doen we gezamenlijk een warming up. Daarna trek je je schaatsen aan en kunnen we om 22:15 echt van start op het ijs! Verder is het verplicht om handschoenen, een helm (GEEN fietshelm) en kleding met lange mouwen en pijpen te dragen. Voor de regelgeving omtrent de helmplicht, zie de mail die hierover is gestuurd op 21-9-2023. Professionele schaatskleding is echt niet nodig; een sportlegging en sportshirt met lange mouwen of een trui is voldoende. Houd er rekening mee dat de Vechtsebanen half open zijn, dus kleed je ongeveer op de buitentemperatuur.

Weet je nou niet hoe je bij de schaatsbaan moet komen? Er vertrekt om 21:15 een fietsgroep vanaf Neude. Er zal iemand meefietsen van het bestuur die te herkennen is aan de rode jassen!

Tijdens de training zijn er 7 trainingsgroepjes. Groepje 1 is bedoeld voor mensen die nog nooit of een enkele keer hebben geschaatst, groepje 7 voor mensen die op redelijk hoog niveau schaatsen. Er is dus voor iedereen wat wils. Je kunt ook altijd voor de training even om advies vragen aan trainers over in welk groepje jij het best zou passen. Wil je meer informatie over de trainingsgroepen? Klik dan hier

Tijdens de training is de baan geheel gereserveerd voor Softijs. Je hoeft dan ook geen toegangskaartje te kopen. De toegang zit inbegrepen in je lidmaatschapskosten. Er is een mail gestuurd met uitleg over hoe de toegang tot de Vechtsebanen verkregen kan worden.

 

NSK of IUT

Naast alle trainingen hebben we in de winter ook vaak wedstrijden in het weekend! Dit kunnen Nationaal Studenten Kampioenschappen (NSK’s) of Inter Universitaire Toernooien (IUT’s) zijn. Deze wedstrijden worden georganiseerd door verschillende studentenschaatsverenigingen en vinden dus door het hele land plaats. Ze zijn toegankelijk voor ieder Softie en elk niveau, dus doe vooral een keertje mee!  De wedstrijdcommissie van Softijs zal op 25 en 26 november het NSK Allround organiseren, dus zet die alvast in je agenda ;) Daarnaast organiseert de wedcie op 9 maart samen met ELS het SoftELS IUT in Thialf! Die wil je natuurlijk ook niet missen! De volledige wedstrijdkalender kan je hier vinden. Er is een Whatsapp groep met alle actieve wedstrijdrijders, dus als je van plan bent mee te doen aan NSK’s en IUT’s, voeg jezelf dan vooral toe via deze link! 

 

Marathons en baanwedstrijden

Op de Vechtsebanen zijn er ook elk weekend wedstrijden georganiseerd door de BVU. Zo zijn er op zaterdagochtend, zaterdagavond en zondagochtend vaak baanwedstrijden en bijna elke zondagavond staat er een marathon op de planning! De kalender voor de baanwedstrijden vind je hier en de marathonkalender hier. Om mee te kunnen doen aan deze wedstrijden moe je in het bezit zijn van een wedstrijdkaart. Interesse om hier aan mee te doen of vragen? Stuur een mailtje naar wedstrijdsecretaris@ussvsoftijs.nl!