Op 20 november vond de Braga Sprint Cup plaats. 9 Softies zijn hiervoor afgereisd naar Tilburg. De Ireen Wüstbaan lag er prachtig bij en er hing een goede sfeer. De deelnemers hadden er zin in. De eerste omloop 500 meter verliep voorspoedig met vele pr’s die sneuvelden. De ijsmachine verloor tijdens de dweilpauze helaas al zijn sneeuw op de baan dus die duurde lang, met koude benen tot gevolg. Als je denkt dat het niet sneller kan dan heb je het mis want de tweede omloop vlogen de tijden weer naar beneden. Helaas voor Boris vloog deze iets te veel en belandde op het ijs. Het klassement na de 500 meters beloofde veel goeds met vooral in de C categorie veel podium kandidaten. Op basis van dit klassement werd de 1000 meter startlijst gemaakt. Helaas voor Lana werd ze tijdens deze rit op het verkeerde been gebracht om te vaak te wisselen dus verliep dit niet optimaal. Gelukkig mocht ze aan het einde deze rit overdoen, maar haar kans op een podium was verkeken. De rest van de duizend meter gingen de softies goed af en doelstellingen werden gewoon gehaald. Joris was iets te snel en helaas ver onder de 1.35 geëindigd maar heeft daarmee wel een enorme stap voorwaarts gemaakt.
 
Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagde wedstrijd met 2e podium plek voor Simone Visschers in de categorie C Dames, 2e en 3e plek voor Bas Verseveldt en Wouter Kelderman bij de heren categorie C. Dus doe jij volgende keer ook mee?
De wedstrijd secretaris was wel erg sipjes na de podium ceremonie, want hij kon niet voorkomen dat ondanks zijn adequate handelen de vlag door ELS werd gebrassed.