Help Softijs naar de top! Iedere zomer wordt er door alle studenten schaatsverenigingen in Nederland hard gewerkt aan de conditie en kracht om het schaatsseizoen weer fit in te kunnen gaan. Door hardlopend, fietsend en skeelerend afstand af te leggen trainen we alvast voor de winter, maar strijden we ook voor een prachtige bokaal. De Nederlandse Studenten Schaats Unie reikt namelijk de Zomercup uit aan de vereniging die deze zomer de meeste kilometers maakt.
Dit klinkt misschien oneerlijk. Fietsend leg je toch veel makkelijker afstand af dan hardlopend? Daarom heeft de organisatie een formule bedacht om de verschillen tussen sporten gelijk te trekken. Het totaal wordt als volgt berekend: (fietskilometers x 1) + (skeelerkilometers x 3) + (hardloopkilometers x 8). Dit totaal wordt gedeeld door het totaal aantal leden van de vereniging. Dus ook de leden die niet meedoen aan de Zomercup worden meegenomen in het totaal. Daarom is het extra belangrijk dat iedereen van Softijs zich aanmeldt, want zelfs met een paar kilometer in het hele zomerseizoen draag je een steentje bij!

Via de button hieronder kan je je aanmelden om Softijs te helpen met jouw kilometers. Je kan ook de live tussenstand bekijken door hier te klikken! Op naar een mooi zomerseizoen en misschien wel winst van de NSSU Zomercup!