Sinds een jaar bestaat nu het Development Team Softijs, een trainingsgroep voor de categorie-A rijders (zie tabel rechts voor de normen). Vanuit de Technische Commissie leeft het idee dat we deze groep rijders namelijk meer kunnen bieden, ook buiten de huidige trainingsmogelijkheden om. Het doel van het team is om veel samen te trainen en vanuit daar elkaar nog beter te maken. Denk hierbij ook aan persoonlijke begeleiding en -schema’s. Voor aankomend jaar zal in ieder geval Martijn Vermist trainer zijn van DTS. We willen samen met de rijders die geïnteresseerd zijn om zich hierbij aan te sluiten een concreet plan maken. Hoe wij het op dit moment voor ons zien is als volgt:

De bedoeling is om veel met elkaar te trainen en daarbij de Softijstrainingen als basis te gebruiken. Hierbij kunnen we persoonlijk afstemmen welke trainingen jij graag wilt doen. Vanuit daar willen we een schema maken dat daarbij aansluit (ook met betrekking tot de tijd die jij beschikbaar hebt) en willen we kijken naar de mogelijkheden voor een extra training in de week, bijvoorbeeld een kracht- of droogtraining. Ook in de winter willen we de Softijstrainingen als basis gebruiken (woensdagtraining en licentietrainingen). Het doel in de winter is om veel wedstrijden in Utrecht te rijden (langebaan en/of marathon) en daarnaast toe te werken naar IUT’s en NSK’s.

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit team, stuur dan een mailtje naar technischecommissie@ussvsoftijs.nl

We horen graag z.s.m. of je het leuk vindt om hieraan deel te nemen. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd bij ons terecht.

We hopen dat je dit een leuk initiatief vindt en je hierbij wilt aansluiten!

  500 meter 1000 meter 1500 meter
Mannen 00:43 1:25 2:12
Vrouwen 00:47 1:35 2:27

Marathon A rijders komen ook in aanmerking voor het team

Er kunnen uitzonderingen gemaakt worden als de gehele TC hiermee eens is.