Leuk dat je interesse hebt om mee te gaan op buitenlandkamp (BUK)! Na twee jaar afwezigheid hebben we ongelooflijk veel zin om weer met een groep Softies op reis te gaan. De bestemming van dit jaar zal het bergdorpje Collalbo in het noorden van Italië zijn. Hieronder vind je meer informatie over het buitenlandkamp.

Buitenlandkamp

Het buitenlandkamp is een trainingsweek waarbij we op een andere ijsbaan en een mooie omgeving lekker veel kunnen sporten. Zo gaan we bijna elke dag schaatsen, maar skiën of wandelen in de bergen staat ook op het programma. Naast het schaatsen is er ook voldoende gelegenheid voor andere activiteiten voor de gezelligheid, waaronder een dagje naar Trento. BUK zal in ieder geval een unieke week worden waar je bij wilt zijn. Vraag maar eens rond, want menig Softie heeft nog legendarische verhalen over eerdere kampen : ).

Collalbo /Klobenstein (Italië)

In de hoge Italiaanse alpen ligt het pittoreske Collalbo. Het oude dorpje is geliefd om zijn heerlijke bergrust en mooie uitzichten. Er ligt bovendien de allersnelste openluchtijsbaan van de wereld waar al meerdere EK’s, junioren-WK’s en wereldbekerwedstrijden zijn gereden. Wij hebben de eer om er onze schaatskunsten uit te oefenen tijdens BUK. Gek genoeg spreken de mensen in dit prachtige deel van Italië geen Italiaans, maar Duits! Dus wees niet verbaasd als je er overal ‘Klobenstein’ ziet staan, de naam die de locals aan hun dorp geven.

Voorlopig programma

Op vrijdagavond zullen we vanuit Utrecht gezellig samen met W.S.S.V. IJzersterk in een touringcar vertrekken naar Italië, waar we de volgende ochtend zullen aankomen. Naast het vervoer zullen de activiteiten voornamelijk apart van hen organiseren. 

Dit jaar zijn de meeste activiteiten al inbegrepen in de reis, maar daarnaast is het na de aanmeldingen voor BUK nog mogelijk om je ook aan te melden voor extra activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan extra schaatsen en skiën. Deze activiteiten staan in de voorlopige planning als optie aangegeven en zitten dan ook niet in de basisprijs inbegrepen.

Hieronder staat een voorlopige planning van BUK:

Dag Activiteiten
Vrijdag 3 februari Vertrek in de avond vanaf Utrecht
Zaterdag 4 februari Aankomst in Collalbo
Luxe lunch in accomodatie
Avondactiviteit
Zondag 5 februari Schaatsen
Collalbo verkennen
Droogtraining
Maandag 6 februari Schaatsen
Optie: wintersportactiviteit
Optie: extra schaatsen
Avondactiviteit
Dinsdag 7 februari Schaatsen
Trento bezoeken
Schaatsen in Baselga di Pine (indien mogelijk)
Woensdag 8 februari Schaatsen
Middagactiviteit
Optie: extra schaatsen
Avondactiviteit
Donderdag 9 februari Trainingswedstrijd
Vrijdag 10 februari Optie: skiën/snowboarden/bergwandeling
Feest
Zaterdag 11 februari Vertrek vanuit Collalbo en aankomst in Utrecht

 

Corona

Tot nu toe zijn er gelukkig nog geen bijzondere coronamaatregelen waar we rekening mee moeten houden. De BUKcie en het bestuur zullen de situatie nauwlettend volgen en hier uiteraard tijdig over communiceren als er wijzigingen optreden. Voor deelname aan BUK geldt dat de coronamaatregelen van de betreffende regio geldt. Hierdoor kan het bijvoorbeeld vereist zijn een geldig coronabewijs te kunnen tonen. Om mee te gaan op BUK, moet je aan deze voorwaarden voldoen.

Praktische informatie

Hieronder staat enkele praktische informatie:

  • Data: vrijdagavond 3 februari t/m zaterdagavond 11 februari
  • Kosten: circa 450-500 euro
  • Accommodatie: Sporthotel Spögler. Hier hebben we appartementen waar 4-7 Softies per appartement in kunnen
  • Kosteloze afmelddatum: 2 december 2022

Aanmelden gaat op basis van volgorde van aanmelding vanaf vrijdag 18 november 2022 om 20.00 uur. De aanmelding bestaat uit twee delen: een eerste deel waarin alleen wordt gevraagd naar je naam en e-mailadres. Deze registratie bepaalt de volgorde van aanmelding. Vervolgens krijg je een link naar een tweede deel, waarin naar aanvullende gegevens wordt gevraagd. Deze dient uiterlijk vrijdag 2 december 2022 te zijn ontvangen om je aanmelding compleet te maken.

Na de aanmeldingen zal je per e-mail nog worden gevraagd om je aan te melden voor eventuele extra activiteiten.

Aanmelden

Vanaf vrijdag 18 november 20:00 kun je je hier aanmelden voor Super BUK 2023!