Op zaterdag 9 oktober 2021 zal de Veluweloop, de mooiste hardloopwedstrijd van Nederland, plaatsvinden in de prachtige omgeving van de bossen en natuur op de Veluwe. Deze fanatieke wedstrijd is een estafette waarbij 12 etappes van afstanden tussen de 4 tot 12 kilometer al rennend worden afgelegd, om in totaal op een afstand van 90 km te komen. Met de organisatie is rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen. 

Er zijn 5 vrouwen- en 7 mannenetappes. Elke loper wordt begeleid door een fietser. Per etappe is er één lid van elke ploeg actief als loper, zodat zich op de looproute steeds evenveel lopers als teams bevinden. Na 4 etappes wordt er een tussentijdse finish gehouden. Op deze locatie verzamelen de ploegen zich voor een pauze. Na een herstart en 3 etappes volgt er weer een tussentijdse finish, waar de ploegen weer van een rustmoment kunnen genieten. Daarna gaat het weer terug naar Wageningen waar we vlak voor de laatste etappe nog eenmaal verzamelen bij de laatste herstart locatie. De finish is op de atletiekbaan van de Bongerd in Wageningen. Iedereen moet een fiets mee (of OV-fiets regelen) waarmee je in 9 uur totaal 80 km mee fietst.

Meer info over vervoer en het exacte programma volgt zo snel mogelijk! Informatie over het evenement zelf kan je ook vinden op de website van de Veluweloop zelf.

In het kort:
Wat: De mooiste hardloopestafette van Nederland: de Veluweloop
Wanneer: Zaterdag 9 oktober
Waar: Wageningen tot de Posbank en weer terug, door de prachtige natuur.
Wie: Zowel beginnende als ervaren hardlopers: je komt er vanzelf wel! 
Kosten: Maximaal €12,- voor deelnemers 
Inschrijfdeadline: 26 september 2021