Home

Welkom op de homepagina van het GenDx NSK Allround 2023-2024, dit jaar georganiseerd door U.S.S.V. Softijs! Op deze pagina vind je alle informatie die je moet weten over dit prachtige toernooi! 

Algemeen
De wedstrijd vindt plaats op 25 en 26 november op de Vechtsebanen in Utrecht. Op zaterdag wordt er door de dames een 500m en 1500m gereden en door de heren een 500m en 3000m. Op zondag wordt er door de dames een 1000m en door de snelste 20 een 3000m gereden en door de heren een 1500m en door de snelste 20 een 5000m gereden. Wie er bij de 20 snelste rijders horen wordt bepaald door de gereden andere 3 afstanden. Na deze twee dagen zullen we weten wie de titel Nederlands Studenten Kampioen Allround 2023-2024 mee naar huis zal nemen. De wedstrijd is een Nederlands Studenten Kampioenschap en is daardoor alleen toegankelijk voor studenten. Er zijn enkele uitzonderingen en aanvullende eisen, deze kan je vinden op de site van de SSN. Studenten die maximaal 1 jaar afgestudeerd zijn mogen daarom ook nog meedoen. Het volledige wedstrijdreglement is hier te vinden

Er kunnen maximaal 88 deelnemers meedoen en als de inschrijving vol is, zal er geselecteerd worden op de beste tijden van vorig seizoen. Bij de dames wordt er gekeken naar de 1000m en bij de heren naar de 1500m. Voor het uitgebreide wedstrijdreglementen kan je terecht op de site van de NSSU.

Het GenDx NSK Allround heeft een eigen Sportity kanaal waar de startlijsten, uitslagen en eventuele mededelingen ook gedeeld zullen worden. Download hiervoor de app ‘Sportity’ en voeg je zelf toe met de code ‘NSK’. 

Overnachting
Als je wilt overnachten in Utrecht zijn er leden van Softijs die een plekje aanbieden om bij te overnachten. Hiervoor betaal je 5 euro zodat het lid van Softijs voor jou een ontbijtje kan regelen. 

Sluiting inschrijvingen
De inschrijving sluit op 19 november om 23.59u, dit is tevens de kosteloze afmelddatum. Je kan je afmelden via schaatsen.nl. Mocht je te laat afmelden en je plek wordt alsnog ingevuld door iemand op de reservelijst dan hoef je niet te betalen.

Kosten
Het inschrijfgeld bedraagt rond de 50 euro, mits de wedstrijd vol zit.  Als je geen lid bent van een Studenten Schaats Vereniging (SSV), krijg je zodra de deelnemerslijst bekend is 7 dagen om het inschrijfgeld te betalen om de inschrijving definitief te maken. Voor SSV leden zal dit automatisch geregeld worden via de eigen vereniging. 

Meld je aan! Wij kijken er ontzettend naar uit om jullie te zien schaatsen in het mooie Utrecht!

In het kort:
Wat: GenDx NSK Allround
Wanneer: 25 en 26 november 2023
Waar: Vechtsebanen Utrecht
Kosten: +-50 euro (mits de wedstrijd vol zit)
Max. aantal deelnemers: 88
Inschrijvingen open: zaterdag 21 oktober 17.00u
Kosteloos afmelden: zondag 19 november 23.59u

Aanmelden deelnemers 

Je kunt je aanmelden voor het GenDx NSK Allround 2023 door hier te klikken. Je wordt dan doorgestuurd naar de juiste pagina op schaatsen.nl. 


Gegevens deelnemers

Naast het aanmelden voor de wedstrijd zelf (via schaatsen.nl) zijn we nog wat extra informatie nodig. Daarvoor kun je het onderstaande formulier invullen!

LET OP: met dit aanmeldformulier meld je je dus niet aan voor de wedstrijd, maar het is wel verplicht in te vullen!

  Voornaam *

  Achternaam *

  E-mail *

  Mobiel nummer *

  Van welke SSV ben je lid? *

  Aan welke universiteit of hogeschool studeer je? *

  In welke stad studeer je? *

  Studentnummer

  Indien je niet meer studeert. Welke datum ben je afgestudeerd?

  Woon je in Utrecht en bied je een slaapplaats aan? Je krijgt van elke persoon die blijft slapen 5 euro om ontbijt te regelen.*

  Ja, 1 persoonJa, 2 personenJa, 3 of meer personenNee

  Zoek je een slaapplaats in Utrecht? Je betaalt 5 euro aan de persoon waar je blijft slapen, zodat je een ontbijtje kan krijgen. (LET OP: aantal beschikbare slaapplaatsen is afhankelijk van aangeboden plekken)*

  JaNee

  NEW MERCH ALERT! De promocie komt speciaal voor ons NSK met een fantastische sjaal! Dus wil je er warm bij zitten en je favoriete schaatsers kunnen aanmoedigen? Bestel dan nu! (Sjaal zal rond de 10/12 euro kosten)*

  Ja natuurlijk!Nog even nadenken, misschien laterNee, ik hoef geen sjaal

  Overige opmerkingen

  Deelnemerslijst

  De lijst met deelnemers is hier te vinden. 

  Aanmelden vrijwilligers

  Voor het organiseren van dit evenement zijn er veel vrijwilligers nodig. Vind jij het leuk om bij zo’n evenement bij te zijn, maar wil je liever niet schaatsen? Meld je dan aan als vrijwilliger! Zonder vrijwilligers zou dit prachtige evenement niet bestaan, dus meld je snel aan!

   Voornaam *

   Achternaam *

   E-mail *

   Mobiel nummer *

   Welke dagen wil je helpen? *

   zaterdagzondagbeiden dagen

   NEW MERCH ALERT! De promocie komt speciaal voor ons NSK met een fantastische sjaal! Dus wil je er warm bij zitten en je favoriete schaatsers kunnen aanmoedigen? Bestel dan nu! (Sjaal zal rond de 10/12 euro kosten)*

   Ja natuurlijk!Nog even nadenken, misschien laterNee, ik hoef geen sjaal

   Overige opmerkingen

   Programma

   Zaterdag: Aanmelden van 18.45u t/m 19.45u. De wedstrijd begint om 20.15u en eindigt om 24.00u. 

   Zondag: Aanmelden van 15.30u t/m 16.30u. De wedstrijd begint om 17.00 en eindigt om 21.00. Daarna prijsuitreiking!

   Binnenkort ontvang je via de mail het complete programma!

   Uitslagen

   Zodra de uitslagen bekend zijn, zullen deze hier gepubliceerd worden. Daarnaast worden ze ook gepubliceerd op ons eigen kanaal op Sportity. Download hiervoor de app ‘Sportity’ en voeg jezelf toe met de code ‘NSK’. 

   GenDX Nederlands Studenten Kampioenschap Allround – uitslag

   Reglement NSK Allround 2023

   Artikel 1: Het recht om deel te nemen

   Deelname aan alle door SSN georganiseerde, dan wel onder auspiciën van SSN georganiseerde, activiteiten zijn alleen toegankelijk voor:

   1. Zij die als student staan ingeschreven aan een voltijdse dagopleiding aan een Nederlandse universiteit of een Nederlandse instelling van Hoger Beroeps Onderwijs, die meebetaalt aan de financiering van de kerntaken van SSN en in het bezit zijn van sportkaart van een instelling die de kerntaken via het sportcentrum meefinanciert;
   2. Zij, die weliswaar elders studeren, maar in het bezit zijn van een sportkaart van een instelling die de kerntaken via het sportcentrum meefinanciert;
   3. Zij, die weliswaar niet vallen onder lid a en b van dit artikel, maar waarvoor de SSB een aparte afdracht betaald zoals vastgelegd in een convenant tussen SSN en deze SSB.
   4. Zij, die maximaal een jaar voorafgaand aan de activiteit waarvoor de status “student” vereist is, voldeden aan het gestelde onder lid a, b en c. De onder a t/m d genoemden moeten tevens minimaal de leeftijd van zestien jaren hebben bereikt en mogen niet ouder zijn dan dertig jaren, op het moment dat het evenement plaatsvindt.

   Artikel 2: Deelname buiten mededinging

   Personen die niet voldoen aan de eisen uit artikel 1, kunnen alleen aan het toernooi meedoen als er meer plaatsen beschikbaar zijn dan dat er personen hebben ingeschreven die wél aan artikel 1 voldoen. Zodoende worden deze personen automatisch onderaan de reservelijst geplaatst. Pas als blijkt dat er voldoende plek is, worden deze personen aan de deelnemerslijst toegevoegd. Om misverstanden te voorkomen, dient de organisatie de betrokkenen persoonlijk op de hoogte te stellen als zij kunnen deelnemen. Personen die in deze categorie vallen doen mee buiten mededinging; dat wil zeggen dat hun gereden tijden wel worden geregistreerd, maar ze niet meedoen om de winst in het klassement.

   Artikel 3: Deelname aan de wedstrijd

   Eenieder die één dag voor aanvang van het toernooi op de deelnemerslijst staat, wordt gezien als deelnemer en dient zich uiterlijk dertig minuten voor aanvang van de wedstrijd aan te melden bij de organisatie. De organisatie dient te zorgen dat de deelnemerslijst op de dag voorafgaand aan de wedstrijd volledig geactualiseerd is en dat deelnemers buiten mededinging persoonlijk op de hoogte zijn gebracht.

   Hij/zij die wel deelnemer is, maar zich niet tijdig aanmeldt, wordt niet op de startlijst geplaatst en kan zodoende niet deelnemen. Wel dient diegene het inschrijfgeld achteraf te betalen indien dit, als niet-SSV-lid, nog niet vooraf is gebeurd. Hierover is geen discussie mogelijk. Alleen diegenen die wel willen deelnemen en te laat komen voor de aanmelding, maar vóór het sluiten van de aanmelding (dus uiterlijk dertig minuten voor de aanvang van de wedstrijd) telefonisch contact hebben gezocht met de organisatie, worden wél op de startlijst geplaatst en kunnen deelnemen.

   Artikel 4: Verlies van het recht om deel te nemen

   Het gevolg van een overtreding van een der bepalingen omtrent het recht om deel te nemen betekent het verlies van dit recht

   Artikel 5: Inschrijving

   De methode van inschrijven is als volgt:

   1. Er moet op schaatsen.nl worden ingeschreven. De inschrijving zal op 21 oktober 2023 om 17:00 open gaan en op 19 november 2023 om 23:59 uur sluiten.
   2. Vervolgens moet het inschrijfgeld binnen één week en uiterlijk voor 19 november 2023 om 23:59 uur het inschrijfgeld betaald zijn, volgens artikel 6. 
   3. Als het inschrijfgeld is ontvangen, sta je officieel als deelnemer genoteerd. Je ontvangt dan binnen 5 werkdagen een ontvangstbevestiging per e-mail. Als het inschrijfgeld niet op tijd op de rekening van U.S.S.V. Softijs staat wordt de voorlopige inschrijving ongedaan gemaakt. Mocht het toernooi vol zitten, wordt je op de reservelijst geplaatst.

   Artikel 6: Betaling 

   Voor deelnemers lid van een SSV’s wordt het inschrijfgeld achteraf verrekend via de SSV’s waar de deelnemers lid zijn. Ook het definitieve inschrijfgeld wordt achteraf vastgesteld.

   Personen die zich inschrijven maar geen lid zijn van een SSV dienen binnen één week na inschrijving, doch uiterlijk 19 november 2023 00:00, het inschrijfgeld over te maken naar NL77 RABO 0112 8954 17 t.n.v. Utrechtse Studenten Schaats Vereniging Softijs, onder vermelding van “[naam] deelname NSK Allround”. Dit geldt ook als de ingeschrevene niet op de deelnemerslijst, maar op de reservelijst staat. Als het inschrijfgeld niet op tijd op de rekening van U.S.S.V. Softijs staat wordt de voorlopige inschrijving ongedaan gemaakt. 

   Er wordt geld teruggestort aan niet-SSV-leden in de volgende gevallen:

   1. Indien er uiteindelijk niet kan worden deelgenomen doordat de wedstrijd te vol zit, in dit geval betreft de restitutie het volledige bedrag;
   2. Indien de betrokkene zich vóór 19 november 2023 afmeldt en wel reeds heeft betaald, in dit geval betreft de restitutie het volledige bedrag;
   3. Indien het definitieve inschrijfgeld lager uitvalt, in dit geval betreft de restitutie het verschil tussen dit definitieve bedrag en het betaalde bedrag.
   4. Indien de betrokkene zich na 19 november 2023 afmeldt, maar iemand op de reservelijst zijn plek kan overnemen. 
   5. Indien de rijder omwege Covid-19 gerelateerde redenen (isolatie of quarantaine) niet kan rijden en dit meer dan zeven dagen van tevoren aangeeft.
   6. Indien de wedstrijd wordt geannuleerd, zie artikel 7.

   Artikel 7: Niet doorgaan van de wedstrijd

   Het NSK kan in overleg met het Dagelijks Bestuur van SSN worden afgelast, indien er na de sluitingsdatum van de inschrijving, zich minder dan 15 (vijftien) deelnemers uit 6 (zes) erkende OSSO’s hebben ingeschreven. Wanneer de overheidsmaatregelen omtrent Covid-19 het onmogelijk maken om de wedstrijd in een door de WedCie aanvaardbare wijze door te laten gaan komt deze ook te vervallen. 

   Artikel 8: Deelnemers

   Er kunnen 88 deelnemers meedoen aan de wedstrijd. Er zijn geen limiettijden, maar bij een maximum aantal deelnemers wordt geselecteerd aan de hand van de seizoenstijden van vorig seizoen op de 1000/1500 meter en de volgorde van inschrijving.

   Alle seizoenstijden dienen voor de sluiting van de inschrijving gereden te zijn. Tijden gereden tussen de sluiting van de inschrijving en de wedstrijd worden niet meegenomen.

   Artikel 9: Programmaonderdelen

   1. Op zaterdag zal de wedstrijd om 20:15 uur starten. Op zondag zal de wedstrijd om 17.00 uur starten.
   2. Op zaterdag wordt er door de dames een 500m en 1500m gereden en door de heren een 500m en 3000m. Op zondag wordt er door de dames een 1000m en door de snelste 20 een 3000m gereden en door de heren een 1500m en door de snelste 20 een 5000m gereden. Wie er bij de 12 snelste rijders horen wordt bepaald door de gereden tijden op zaterdag. 
   3. De samenstelling van de paren op alle afstanden wordt door loting bepaald. 

   Artikel 10: Loting

   De loting zal door de scheidsrechter worden gedaan.

   Artikel 11: COVID-19

   Het NSK zal alle van dienst zijnde corona maatregelen opvolgen. In het geval dat het door de op dat moment geldende corona maatregelen niet mogelijk is om het NSK Allround 2023 te organiseren, zal er intern gekeken worden naar een alternatief. Mocht de ijsbaan niet open zijn wanneer het toernooi plaats zou vinden zal het NSK Allround 2023 komen te vervallen. In dit geval krijgen de deelnemers hun inschrijfgeld terug. Wanneer een rijder omwege Covid-19 gerelateerde redenen (isolatie of quarantaine) niet kan rijden krijgt de rijder, mits dit meer dan zeven dagen van tevoren is aangegeven, zijn inschrijfgeld terug. 

   Artikel 12: Diskwalificatie

   1. Een overtreding van een rijder, indien door een beslissing van de scheidsrechter bevestigt, resulteert in een diskwalificatie van de rijder voor de betreffende afstand.
   2. Indien de overtreding, naar het oordeel van de scheidsrechter, opzettelijk is gemaakt, dan mag de rijder niet verder deelnemen aan de aangekondigde wedstrijden. De rijder kan dan ook gediskwalificeerd worden voor de reeds gereden afstanden, bij een wedstrijd over meerdere afstanden met één toekenning van prijzen.
   3. Een rijder, die is gediskwalificeerd op een afstand, verliest het recht om te mogen starten op de slotafstand van een kampioenschap of een andere wedstrijd, waar slechts een beperkt aantal rijders op de slotafstand mag starten.

   Artikel 13: Brassen

   Tijden de wedstrijd is brassen verboden. Indien deze regel wordt overtreden, word je geschrapt uit eerdere uitslagen van de wedstrijd en word je uitgesloten van nog te rijden afstanden.

   Artikel 14: Verhouding tussen deelnemers en wedstrijdleiding

   1. De deelnemers moeten zich onvoorwaardelijk onderwerpen aan de wedstrijdleiding.
   2. Een deelnemer die zich direct of indirect over de wedstrijdleiding, over haar uitspraken of over die van de jury op ongepaste wijze uitlaat, kan door de scheidsrechter van het verder deelnemen aan de wedstrijd worden uitgesloten.
   3. De organisatie heeft het recht om te allen tijde het wedstrijdreglement te wijzigen.

   Artikel 15: Titels

   De winnaar van het kampioenschap voert de titel: “Nederlands Studenten Kampioen Allround Schaatsen 2023”.

   Artikel 16: Uitslag van de wedstrijd

   De uitslag wordt onmiddellijk na de wedstrijd bekend gemaakt. Later zal de uitslag ook op de Softijs site en op schaatsen.nl website staan. 

   Artikel 17: Aansprakelijkheid

   Voor tijdens de wedstrijd ontstane schade bij een deelnemer (fysiek, materieel of van welke aard dan ook) is de organiserende vereniging geenszins aansprakelijk. Vernielingen toegebracht aan eigendommen van de Vechtsebanen , USSV Softijs worden direct verhaald op de desbetreffende personen/partijen.

   Artikel 18: Slotbepaling

   In gevallen waarin dit wedstrijdreglement niet voorziet, zullen de bepalingen van ‘Algemene bepalingen’ en ‘Specifieke bepalingen hardrijden langebaan’ van de KNSB  en ISU Internationaal Reglement Hardrijden van toepassing zijn en tevens het evenementen reglement van de SSN.

   Foto’s

   De foto’s zullen zo snel mogelijk na het evenement op deze pagina gepubliceerd worden. 

   Heb je zelf foto’s en/of video’s gemaakt? Mail ze naar wedstrijdcommissie@ussvsoftijs.nl!

   Partners

   GenDx

   De trotse hoofdsponsor van het GenDx NSK Allround is GenDX. Door software te ontwikkelen en te verkopen zorgen ze ervoor dat de meest geschikte donor gevonden kan worden voor transplantatiepatiënten. GenDx is een wereldwijde leider op het gebied van moleculaire diagnostiek voor transplantatie.

   Utrechts Universiteitsfonds

   Het Utrechts Universiteitsfonds stelt ongeveer 80.000 euro per jaar beschikbaar voor subsidies waarmee studenten aan de universiteit Utrecht gesteund worden. Dit is mogelijk gemaakt door alumni die een gift hebben gedaan aan het Utrechts Universiteitsfonds. Zowel studentenorganisaties als individuele studenten kunnen hier een subsidie aanvragen.

   Overland

   Experts in ruimte, erfgoed en water.

   www.overland.nl 

   Jan van der Hoorn Schaatssport

   Jan van der Hoorn is een grote schaatswinkel in Ter Aar met een breed assortiment aan schaats- en skeelerproducten, en meer!

   www.janvanderhoorn.nl

   Contact

   Heb je vragen of opmerkingen? Je kan ons altijd een mailtje sturen via wedstrijdcommissie@ussvsoftijs.nl!

   De fantastische commissie die dit evenement mogelijk maakt bestaat uit: Boris Petersen, Isa Mecklenfeld, Mirte Neefjes, Niene Iping, Renske Beck, Rianne van Ginkel en Stijn Visser