Welkom op de aanmeldpagina van het tweede shorttrackseizoen van Softijs! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de knoop door te kunnen hakken en je in te schrijven.

Trainingen
In het zomerseizoen van 2024 zullen vanaf 4 juni tot en met 1 oktober shorttrack trainingen plaatsvinden op dinsdagavond van 20.30 tot 21.45 uur op de binnenbaan van De Vechtsebanen. De trainingen beginnen helaas dit jaar pas in juni omdat er daarvoor onderhoud aan de binnenbaan plaatsvindt. Van 13 juli tot en met 25 augustus is de binnenbaan gesloten door vakantie en zullen er geen trainingen plaatsvinden. In totaal zullen er dit seizoen dus 12 shorttrack trainingen zijn.

Er is plek voor 30 deelnemers. De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers.
De deelnamekosten zullen maximaal €100,- bedragen bij deelname van 30 deelnemers. Bij 25 deelnemers zullen de kosten maximaal
€124,- bedragen.

Voor de shorttrack trainingen wordt enige schaatservaring aangeraden, zodat de bocht goed doorlopen kan worden. Wij raden als ingangsniveau groepje drie aan op de woensdagavond training (geen vereiste).

Materiaal
De schaatsuitrusting voor shorttrack is anders dan voor langebaanschaatsen. Naast een helm, snijvaste enkelsokjes, snijvaste handschoenen zijn een snijvast onderpak, bril en harde scheenbeschermers verplicht. Daarnaast zijn de schaatsen ook anders: de ijzers staan hoger en hebben een buiging om scherp de bocht door te komen.

Heb je geen snijvast onderpak en scheenbeschermers? Het is bij het inschrijven mogelijk om snijvaste bescherming te huren voor in totaal €15,- per seizoen!

Vorig jaar zijn er shorttrack schaatsen aangeschaft die dit jaar weer uitgeleend worden. In de eerste week van aanmelden (29 februari – 7 maart) krijgen de mensen die vorig jaar geshorttrackt hebben voorrang op de schaatsen die ze vorig jaar geleend hebben. Na die week gaat het uitdelen van de schaatsen op volgorde van aanmelden. Wanneer Softijs geen schaatsen meer voor je in voorraad heeft dan zal je zelf (met hulp van de Shoco) shorttrack schaatsen moeten regelen. Shorttrack schaatsen kunnen geleend worden voor €15,- per seizoen zolang de voorraad strekt.

Heb je vorig jaar shorttrack schaatsen van Softijs gehuurd en wil je deze van vorig jaar overkopen? Hiervoor wordt een prijs van € 281,60 gehanteerd. Na het tweede seizoen kunnen de shorttrackschaatsen ook worden overgekocht, hierbij gebruiken we een waarde vermindering van 15% t.o.v. bovenstaande prijs. De snijvaste pakken kunnen alleen gehuurd worden en blijven in bezit van U.S.S.V. Softijs.

Lidmaatschap U.S.S.V. Softijs
Om te shorttracken is een lidmaatschap bij U.S.S.V. Softijs vereist. Hierdoor ben je geregistreerd en verzekerd bij de KNSB. Als je al bij een andere club schaatst, is Softijs lidmaatschap nog steeds vereist voor de juiste registratie bij de KNSB.

Als je nog geen lid bent, kan je je aanmelden als zomerlid voor slechts €23,- per seizoen. Bijkomend voordeel is dat je daarnaast het gehele jaar door ook kan deelnemen aan de andere zomertrainingen en sociale activiteiten.

Aanmelden als zomerlid kan via dit formulier!

Deadline en voorrangsregeling
Inschrijven is mogelijk vanaf 29 februari 2024 13.00 uur tot en met dinsdag 30 april 2024. De inschrijvingen gaan op volgorde van aanmelding.

Er is geen kosteloze afmelddatum, dus aanmelden betekent dat we er vanuit gaan dat je komend seizoen mee komt trainen en dus betaalt!

Vragen?
Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan horen we dat graag. Stuur ons een e-mail via shorttrackcommissie@ussvsoftijs.nl.

NB: aangezien dit het tweede shorttrack seizoen is, kan bovenstaande nog aan verandering onderhevig zijn. Mochten er wijzigingen optreden, dan wordt je hier na de inschrijving uiteraard over geïnformeerd.

Naam
Naam
Esther
Laurien
Nynke
Hugo
Bas
Elli
Matthijs
Elze
Peter Paul
Daniek
Cédric
Eva
Marieke
Floris
Sjoerd
Sacha
Rutger
Boris
Steven
Lisa
sonia
Noortje
Martijn
Luuk
Jorinde
Marijke
Joost
Fedor
Joost
Hiltje

 

  Naam *

  Achternaam *

  E-mail *

  Ben je lid bij U.S.S.V. Softijs? *
  JaNee

  Indien je lid bent bij Softijs, in welk schaatsgroepje schaats je?
  Groepje 1Groepje 2Groepje 3Groepje 4Groepje 5Groepje 6Groepje 7Geen Softijslid

  Hoeveel shorttrack ervaring heb je? *
  GeenEnkele clinicsEén seizoenMeerdere seizoenen

  Wil je komend seizoen voor 15 euro een snijvast pak huren? *
  JaNee

  Zo ja, hoe lang ben je?

  Zo ja, welk maat pak denk je nodig te hebben?
  SMLXL

  Wil je komend seizoen scheenbeschermers huren? *
  JaNee, ik zorg zelf voor scheenbeschermers

  Wil je voor komend seizoen shorttrackschaatsen overkopen? Dit kan alleen als je vorig jaar shorttrackschaatsen hebt geleend. *
  JaNee

  Wil je komend seizoen voor 15 euro shorttrackschaatsen huren? *
  JaNeeWeet ik nog niet

  Zo ja, wat is je schoenmaat? (niet schaatsmaat!)

  Wat is je KNSB relatienummer? (Deze is te vinden via mijn.knsb.nl) *