Woensdagavond bij de laatste schaatstraining werd het 33e kandidaatsbestuur bekendgemaakt, bestaande uit:

Mirjam Kraakman – Voorzitter
Danique Ammerlaan – Secretaris
Wouter Kelderman – Penningmeester
Hidde van de Beek – Wedstrijdsecretaris
Lisette Schaar – PR-commissaris
Martijn Vermist – Commissaris Technisch Kader

Wil je wat meer weten over ons kandidaatsbestuur? Hieronder stellen ze zichzelf voor!

 

Naam: Mirjam Kraakman
Functie: Kandidaat-voorzitter
Leeftijd: 19 jaar
Studie: Biologie

Ik besloot 2 jaar geleden biologie te gaan studeren in onze mooie Domstad. Daardoor leerde ik op ZIK 2017 mijn eerste Softies kennen en was ik niet meer van al deze gezelligheid weg te slaan :). Als klein meisje met een blonde bos krulletjes (zie je het voor je?) stond ik met koude winters altijd al op het natuurijs in Wageningen en nadat ik door een blessure niet meer mocht rennen werd schaatsen echt mijn sport (heel blij dat ik niet ben gaan zwemmen, #schaatsbillen). Je kunt me op de ijsbaan herkennen aan mijn, ondertussen bruine, krullen. ook kun je me al kennen van de Introcie en Goecie waarmee ik afgelopen jaar actief was of misschien heb je me bij Olympos een keertje achter de bar zien staan. Nu, nadat ik me een jaar heb ingezet voor onze mooie vereniging als commissielid is het (hopelijk) tijd voor het échte werk en een grotere uitdaging!

Dus, wie ben ik? Ik ben Mirjam, een 19 jaar oude biologie studente die na wat drankjes niet altijd even goed op haar fiets kan blijven zitten. Ik word niet blij van koriander, miezerregen en (te) erge spierpijn (eigen schuld). Ik houd wel heel veel van eten (ribbel paprikachips aub), van slechte woordgrappen, van lekker dansen en natuurlijk van schaatsen. Ik ben ook blij als ik sport kijk op tv, aan het puzzelen ben, een goede thriller lees/kijk en ik ben nu natuurlijk héél blij me aan jullie voor te mogen stellen als kandidaats-voorzitter! 

 

Naam: Danique Ammerlaan
Functie: Kandidaat-secretaris
Leeftijd: 22 jaar
Studie: Drug Innovation

Lang, lang geleden in een dorpje niet heel ver hiervandaan… Werden bij mij voor het eerst schaatsen onder m’n voeten gebonden. Toen waren het nog easygliders, maar na wat jaartjes werden het noren en nog wat later zelfs klapschaatsen! Altijd heb ik al met plezier geschaatst bij de ijsclub Bleiswijk, maar toen het studentenleven ging beginnen, verplaatste het leven zich van de Uithof in Den Haag, naar de Uithof hier in ons mooie Utrecht. Dit is waar mijn grote Softijs-avontuur begon, en het einde is zeker nog niet in zicht. Ik mag mezelf nu namelijk met trots voorstellen als kandidaats-secretaris der U.S.S.V. Softijs! Ik heb er veel zin in om mij in te gaan zetten voor onze mooie rode vereniging, waar ik ondertussen alweer 4 jaar met veel plezier schaats, leuke activiteiten&kampen heb meegemaakt en lieve mensen heb leren kennen. Hopelijk wordt het een tof jaar, en blijft iedereen met plezier schaatsen en voelt iedereen zich thuis bij Softijs! En… weet je wat het is? #sexyalsikdans. Of misschien ga ik Star Wars zien: IV V VI, I II III (Das de goeie volgorde ;))

 

Naam: Wouter Kelderman
Functie: Kandidaat-penningmeester
Leeftijd: 20 jaar
Studie: Biologie

Altijd al een fascinatie gehad voor sneeuw en ijs. Van goede kou kan ik echt genieten. Als er vroeger ijs lag dan ging ook alles aan de kant en gingen we naar een van de natuurschaatsbanen in het mooie Zwolle. Heb ooit zelfs nog op de Friese doorlopers gestaan (of nou ja eerst gewankeld natuurlijk). Toch bleef het schaatsen iets voor het natuurijs, tochten maken was altijd fantastisch! Ik heb er alleen nooit serieus werk van gemaakt, ik was een voetballer. Heel veel andere sporten trokken ook altijd mijn aandacht, maar er zitten maar zeven dagen in een week… Toen ik dan na afgelopen zomer in Utrecht een stulpje had gevonden was het dan eindelijk tijd, ik ging bij de schaatsvereniging, om het nu een keer echt te leren. En in deze nog niet zo’n lange tijd heb ik op het ijs al progressie geboekt, maar heb ik vooral ook genoten van alle gezelligheid eromheen! Ik ben Wouter Kelderman, ben 20 jaar oud, studeer biologie en trots om mij voor te mogen stellen als kandidaats penningmeeSTER der U.S.S.V. Softijs.

 

Naam: Hidde van de Beek
Functie: Kandidaat-wedstrijdsecretaris
Leeftijd: 22 jaar
Studie: Rechten

Beste lezer, als je dit leest dan ben je aanbeland bij het introstukje van de kandidaats wedstrijdsecretaris. Ondertussen sta ik al 13 jaar op ijs mezelf een beetje voort te bewegen eerst bij STW en nu bij onze mooie vereniging. Misschien ken je me als trainer van een van de vele grote Softijstalenten of als die gozer die net te veel van een biertje houdt of misschien als een van de vele mensen die roept dat het 32e nog dichtgetimmerder is dan de ramen van een drugspand.

Ik heb ook mijn hele leven gevoetbald en hoewel dat erg leuk is weegt dat niet op tegen het plezier en de gezelligheid die je vindt bij een schaatsvereniging (ook zijn de wedstrijden minder leuk). Ik ben Hidde en ik ben jullie kandidaats wedstrijdsecretaris.

 

Naam: Lisette Schaar
Functie: Kandidaat-PR-commissaris
Leeftijd: 23 jaar
Studie: Onderwijswetenschappen

Hallo daar! Ik ben Lisette, de kandidaats PR-commissaris van de mooiste studentensportvereniging van heel Nederland, U.S.S.V. Softijs! Na een reis van vier maanden door Zuid-Amerika wilde ik weer terug naar ons koude kikkerlandje en deze mooie vereniging. Onder het mom van ‘waarom ook niet’ heb ik 3 jaar geleden als echte schaats dummy een open training van Softijs bezocht. Sindsdien ben ik niet meer weg te krijgen bij deze gezellige vereniging. Naast het schaatsen ben ik ook vaak terug te vinden op mijn wielrenfiets, zo heb ik vorig jaar de Amsterdam Parijs tocht gereden en staat WheELS mooi rood in mijn agenda onderstreept. En is er een feestje of borrel? Ik ben bij! Je kan mij dan ook tot laat in de stad vinden en ik haal je gemakkelijk over om nog even te blijven onder het mom van ‘’nog 1 biertje dan’’ ;). Naast Softijs zal je mij komend jaar ook vinden in Amsterdam waar ik de Master Onderwijswetenschappen ga volgen. Ik blijf uiteraard wonen in Utrecht, in een gezellig meidenhuis in Lombok waar ik alweer 4,5 jaar woon. De afgelopen twee jaar heb ik met de introcommissie twee gave introductiekampen neergezet voor onze nieuwe leden. Als PR-commissaris vind ik het erg leuk om mij bezig te gaan houden met de promotie van Softijs zodat nog meer mensen te weten komen van deze mooie vereniging waar iedereen zich zo thuis voelt.

 

Naam: Martijn Vermist
Functie: Kandidaat-commissaris technisch kader
Leeftijd: 19 jaar
Studie: Fysiotherapie

Heeey! Ik ben Martijn, ook wel Martino genoemd. Al van kleins af aan sta ik op de scherpe ijzers (of soms botte). Naast dat mijn fysiotherapie vrienden mij dus Martino noemen ben ik ook volgens hen regelmatig Vermist. Inmiddels ben ik al 19 jaar maar met mijn blauwe puppy ogen ben ik nog steeds overal het broekie van de groep. In mijn middelbare schooljaren was ik extra fanatiek op de ijzers (toen meestal wel scherp), nu hou ik mij naast het schaatsen ook meer bezig met training geven en mag ik mezelf een ST-3 trainer noemen 💪. Dit is mijn eerste jaar als Softie, aan het begin een beetje stilletjes maar je zou me nu kunnen kennen van de BUK of van de jacht op het KB (sorry). Inmiddels verdwijn ik wat minder op de achtergrond en val ik nu zelfs onder het KB! Als kandidaat commissaris technisch kader zorg ik er voor dat jullie trainingen volgend jaar soepeltjes blijven verlopen.