Welkom op de aanmeldpagina van het allereerste shorttrackseizoen van Softijs! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om de knoop door te kunnen hakken en waar je je kan inschrijven. Algemene informatie over de sport vind je op onze shorttrackpagina.

 

Trainingen
In het zomerseizoen van 2023 zullen vanaf april tot en met september shorttrack trainingen plaatsvinden op vrijdagavond van 22.00 tot 23.15 uur op de binnenbaan van De Vechtsebanen. Halverwege de zomer zal de ijsbaan gesloten zijn en er een maand geen training plaatsvinden.

Er is plek voor 30 deelnemers en de deelnamekosten zullen ongeveer €100,- bedragen (bij deelname van minimaal 25 deelnemers).

Voor de shorttrack trainingen wordt enige schaatservaring aangeraden, zodat de bocht goed doorlopen kan worden. Wij raden als ingangsniveau groepje drie aan op de woensdagavond training (geen vereiste).

 

Materiaal
De schaatsuitrusting voor shorttrack is anders dan voor langebaanschaatsen. Naast een helm en snijvaste enkelsokjes, is een snijvast onderpak verplicht. Daarnaast zijn de schaatsen ook anders: de ijzers staan hoger en hebben een buiging om scherp de bocht door te komen.

Heb je nog geen eigen materiaal? Het is bij het inschrijven mogelijk om shorttrack schaatsen en snijvaste bescherming te huren voor in totaal €30,- per seizoen!

Na afloop van het eerste seizoen kunnen de schaatsen worden overgekocht. Hiervoor wordt 80% van de aankoopwaarde gehanteerd. Na het tweede seizoen kunnen de shorttrackschaatsen ook worden overgekocht, hierbij wordt nog eens 15% van de overgebleven prijs in mindering gebracht. De snijvaste pakken kunnen alleen gehuurd worden en blijven wel in bezit van U.S.S.V. Softijs.

Aangezien dit het eerste seizoen is, zullen de schaatsen worden gekocht voor de eerste deelnemers van dit seizoen. Hiervoor zullen er momenten georganiseerd worden om de schaatsen te passen bij onze partner schaatswinkel Jan van der Hoorn.

 

Lidmaatschap U.S.S.V. Softijs
Om te shorttracken is lidmaatschap van U.S.S.V. Softijs vereist. Hierdoor ben je geregistreerd bij de KNSB en zo verzekerd tijdens de trainingen. Als je al bij een andere club schaatst, is lidmaatschap alsnog vereist voor de juiste registratie bij de KNSB.

Als je nog geen lid bent, kan je je aanmelden als zomerlid voor €23,- per seizoen. Bijkomend voordeel is dat je daarnaast het gehele jaar door ook kan deelnemen aan de andere zomertrainingen en sociale activiteiten

Aanmelden als zomerlid kan via een tweede formulier: https://www.ussvsoftijs.nl/lid-worden/ 

 

Deadline en voorrangsregeling
Inschrijven is mogelijk vanaf 13 januari 2022 om 20.00 uur tot en met vrijdag 17 februari 2023. De inschrijvingen gaan op volgorde van aanmelding. Hiernaast geldt dat huidige leden voorrang hebben.

Er is geen kosteloze afmelddatum, dus aangemeld betekent dat we er vanuit gaan dat je komend seizoen mee komt trainen!

Vragen?
Als er nog vragen of onduidelijkheden zijn, dan horen we dat graag. Stuur ons een e-mail via shorttrackcommissie@ussvsoftijs.nl

 

NB: aangezien dit het eerste shorttrack seizoen is, kan bovenstaande nog aan verandering onderhevig zijn. Mochten er wijzigingen optreden, dan wordt je hier na de inschrijving uiteraard over geïnformeerd.

Naam
Naam
Simon
Rianne
Steven
Fedor
Stijn
Joost
Lana
Lucas
Anke
Rianne
Anniek
Floor
Joost
Sebastiaan
Femke
Kirsten
Joris
Marijke
Sjoerd
Daniël
Jurrian
Roos
Peter Paul
Gert
Hiltje
Martijn
Emil
Luuk
Jacco
sonia
Mirjam
Melanie
Carlijn
Boris
Bram

 

  Naam *

  Achternaam *

  E-mail *

  Ben je lid bij U.S.S.V. Softijs? *

  JaNee

  Indien Softijs, welk schaatsgroepje?

  groepje 1groepje 2groepje 3groepje 4groepje 5groepje 6groepje 7Geen Softijs

  Shorttrack ervaring *

  afwezigenkele clinicsafgelopen seizoenmeer

  Lengte (voor schaatspak) *

  Wil je komend seizoen voor 15 euro snijvaste pakken huren? *

  JaNeeWeet ik nog niet

  Wil je komend seizoen voor 15 euro shorttrackschaatsen huren? *

  JaNeeWeet ik nog niet

  Schoenmaat (niet schaatsmaat!) *

  Wat is je KNSB relatienummer? (Deze is ook te vinden via mijn.knsb.nl) *

  Wat is je pasnummer van De Vechtsebanen (indien je deze hebt)?