Informatie Licentietrainingen 2019-2020

Het evaluatieformulier voor de licentietrainingen vind je hier

De zomerstop komt er langzaam aan en dat betekent voor jullie dat het tijd wordt om na te denken over wat je nou wilt doen komend jaar. Daarmee heb ik het natuurlijk over jullie training- en wedstrijdambities. In onderstaand bericht staat alle informatie over de licentie-uren en het rijden van wedstrijden.

Lees alles door, dit om onduidelijkheden te voorkomen! Mocht er nog iets veranderen of mocht ik een fout ontdekken dan laat ik jullie dit tijdig weten.

Het rijden van IUT’s, NSK’s en de Clubkampioenschappen (wedstrijden georganiseerd door Studenten Schaatsverenigingen) kan met louter het Softijs-lidmaatschap. Naast het halen van een Olympas + en betalen van contributie is niks extra’s nodig.

Net als vorig jaar is het mogelijk om, naast het woensdagavonduur, op dinsdag- en/of vrijdagavond extra trainen. Hiervoor moeten extra licentieabonnementen gekocht worden. 

De kosten voor een licentieabonnement komt bij de standaardkosten van een Olympas en het Softijs-lidmaatschap. Ook wordt er per licentietraining €15,- in rekening gebracht voor de trainers en €4,70 voor de administratiekosten.

De verschillende opties hieronder bestaan uit een aantal onderdelen. In de onderstaande flowchart kun je makkelijk een keuze maken en kijken wat alles kost.

Het enige dat jullie zelf eventueel moeten aanschaffen is een KNSB licentie, de rest doe ik. In de onderstaande opties staat wanneer een KNSB licentie aanschaffen nodig is, en onderaan deze mail staat hoe je de licentie kan aanschaffen.

Hieronder staan alle opties voor volgend jaar weergegeven. Mochten er vragen zijn, stel deze dan vooral aan mij!

Je kunt komend seizoen kiezen uit de volgende opties:

Optie 1: Alleen woensdagavond trainen en geen baanwedstrijden 

Wil je alleen op woensdag trainen en het hele seizoen geen baanwedstrijden in Utrecht rijden. In dat geval hoef je, naast het betalen van het Softijs-lidmaatschap en de aanschaf van de Olympas, niks te doen.

Optie 2: Woensdagavond trainen + baanwedstrijden

Om baanwedstrijden in Utrecht te rijden heb je een licentie van de KNSB nodig, deze moet je ZELF aanvragen. Naast de licentie heb je ook een wedstrijdkaart nodig. Deze kost €75, dit betekent dat als je voor deze optie kiest het in totaal dus €40,50 + €75 = €115,50 extra kost naast je Olympas & Softijscontributie. 

Optie 3: Dinsdag (18.45-20.00) en woensdag trainen (geen baanwedstrijden)

Er is mogelijkheid om naast de woensdagtraining extra te trainen op dinsdag. Hiervoor is een trainingsabonnement nodig, deze kost €247,25 bovenop je Olympas & Softijscontributie.

Optie 4: Dinsdag (18.45-20.00) en woensdag trainen + baanwedstrijden

Om baanwedstrijden in Utrecht te rijden heb je een licentie van de KNSB nodig, deze moet je ZELF aanvragen. De combinatie van een extra licentietraining (dinsdag) en een wedstrijdkaart heet een wedstrijdabonnement. Dit kost €267,25. Deze optie kost dus €267,25 + €40,50 = €307,75 extra naast je Olympas & Softijscontributie. 

Optie 5: Vrijdag (17.45-19.00) en woensdag trainen (geen baanwedstrijden)

Er is mogelijkheid om naast de woensdagtraining een extra training te doen op vrijdag. Hiervoor is een trainingsabonnement nodig, die €247,25 extra kost naast je Olympas & Softijscontributie.

Optie 6: Vrijdag (17.45-19.00) en woensdag trainen + baanwedstrijden

Om baanwedstrijden in Utrecht te rijden heb je een licentie van de KNSB nodig, deze moet je ZELF aanvragen. De combinatie van een extra licentietraining (vrijdag) en een wedstrijdkaart heet een wedstrijdabonnement. Dit kost €267,25. Deze optie kost dus €267,25+€40,50=€307,75 extra naast je Olympas & Softijscontributie.

Optie 7: Dinsdag (18.45-20.00), woensdag en vrijdag (17.45-19.00) trainen (geen baanwedstrijden) 

Om naast de dinsdag en de woensdag nog een extra training te kunnen doen is de vrijdagtraining uitermate geschikt. Dit extra trainingsabonnement kost €105. Deze optie kost dus €247,25+€105=€352,25 extra naast je Olympas & Softijscontributie.

Optie 8: Dinsdag (18.45-20.00), woensdag en vrijdag (17.45-19.00) trainen + baanwedstrijden

Wanneer je drie keer per week wilt trainen en baanwedstrijden wilt rijden, wordt er een wedstrijdabonnement en een trainingsabonnement voor je aangevraagd. Daarnaast heb je een licentie van de KNSB nodig, deze moet je ZELF aanschaffen. Deze optie kost dus €267,25+€40,50+€105=€412,75 extra naast je Olympas & Softijscontributie.

Tot zover de verschillende opties, hieronder staat weergegeven hoe je een KNSB licentie aanvraagt.

Hoe schaf je een licentie aan bij de KNSB?

Stap 1: //mijn.knsb.nl/login

Op deze site moet je je aanmelden, wanneer je afgelopen jaar al wedstrijden reed heb je via de KNSB een mail ontvangen met je inloggegevens (relatienummer en wachtwoord). Heb je nog geen wedstrijden gereden, registreer jezelf dan via ‘account aanvragen’.

Stap 2: Vul al je gegeven in onder ‘mijn gegevens’ en ‘mijn wedstrijdgegevens’

Stap 3: Klik op ‘Licentie aanvragen’ en volg de stappen die hier aangegeven worden.

Wanneer je alles goed doorlopen hebt, heb je nu je licentie bij de KNSB aangevraagd en kun je aankomend seizoen deelnemen aan wedstrijden. 

De kosten voor een licentie van de KNSB bedragen €40,50.

Als je de licentie hebt aangevraagd, zou ik het fijn vinden als je het laat weten. Dan kan ik voor jullie bijhouden of alles klopt.  

Mocht je nog vragen hebben of zijn er dingen onduidelijk stuur dan een mailtje naar Hidde op wedstrijdsecretaris@ussvsoftijs.nl

 

Naam *

Achternaam *

E-mail *

Welk abonnement(en) wil je?
optie 1optie 2optie 3optie 4optie 5optie 6optie 7optie 8

Wat is je Vechtsebanen Pasnummer, bestaande uit 5 cijfers (indien je vorig jaar een licentie had en dus een pas hebt van de Vechtsebanen)?

Wat is je relatienummer? Deze is te vinden op mijn.knsb.nl